Isparta İl Müftülüğü ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında "Bağımlılıkta Farkındalık" adlı proje hazırlandı. Proje kapsamında İl Müftülüğüne bağlı camilerde bağımlılık seminerleri düzenlendi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2022 yılında hayata geçirilen proje kapsamında Bağımlılıklarla Mücadelede Farkındalık oluşturmak için şuana kadar Isparta il merkezinde  54 Camide ilçelerde ise 12 camide merkezi vaaz sistemi maharetiyle toplamda 66 camide Cuma Namazı öncesinde vatandaşlara, Müftülüğe bağlı 4 Kur'an Kursunda ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 2 Yüksek Öğretim Yurdunda öğrencilere yönelik farkındalık seminerleri gerçekleştirildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Aydın tarafından verilen seminerlerde; madde bağımlılığının yanı sıra davranışsal bağımlılıklar içerisinde yer alan teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı, kumar bağımlılığı, alışveriş ve marka Bağımlılığı, iş bağımlılığı, sosyal ilişki bağımlılığı, yeme-içme bağımlılığı, şiddet ve cinsel içerik bağımlılığı gibi konular ele alındı.

Bağımlılıkla mücadelede önleyici tedbirlerin önemli olduğunu, bu bakımdan bağımlılıklarla mücadelenin en kolay yolunun "hiç başlamamak" olduğunu ifade eden Aydın, "Bağımlılıklarla mücadele noktasında en önemli adım, toplumun tüm kesimlerinin bu işin ciddiyetini anlamasıdır. Bunun için de farkındalık gerekir. Bu sebeple biz de toplumsal farkındalığımızı artırmaya çalışacağız." / SEDAT CİCAN

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler