on eseri "Gazi" filmiyle sinemaseverlerin ve eleştirmenlerin dikkatini çeken Sert, Isparta'da yaşanmış gerçek ve duygusal bir hikayeden esinlenerek bu projeye imza attı.

WhatsApp, İnternetsiz İletişim İmkanı Sunacak WhatsApp, İnternetsiz İletişim İmkanı Sunacak

"Gazi" filmi, sadece olayların anlatımıyla değil, aynı zamanda karakterlerin derin psikolojik analizleriyle de izleyiciye dokunmayı hedefliyor. Murat Sert'in bu filmdeki yönetmenlik yeteneği ve vizyonu, Isparta'nın sinema sektöründeki potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor.

Filmde kullanılan mekanların büyük bir bölümü Isparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerinden seçildi.

Yönetmen Sert filmin konusuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Askerde savaşırken silahla vuruluyor. daha sonra tedavi için hastaneye gidiyor ve 3 ay hastanede yatıyor. 
bu süre içerisinde Ailesi hastaneye gelmiyor bu duruma çok kızan Gazi 3 ay sonra bulunduğu eve gidiyor kapıyı açıyor annesi ve eşi evde oturuyor 
İnsan bir merak etmez mi diye soruyor iyice sinirlenip evden annesini ve eşini kovuyor 
daha sonra bir arkadaşıyla buluşuyor arkadaşına durumunu anlatıyor bana acil iş lazım diyor ve iş bulunuyor 
iş bulunduktan sonra müşteri bu kişiye kolye veriyor tamir için fakat kolyeyi kaybediyor İş yeri sahibi geliyor olayı anlamaya çalışıyor daha sonra bu arkadaşı işten kovuyor yüksek bir dağa çıkıyor intihar etmeye çalışıyor o arada oğlu ve arkadaşı kurtarmaya geliyor ve intihardan vazgeçiyor" ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur