Isparta’da çiçek satan işletmeci Yasin Altın, çiçek çeşitlerini tanıtarak, düğün sezonunun başlamasıyla işlerinin yoğunlaştığını özellikle gelin arabası süslemesinden dolayı uzun saatler çalıştıklarını söyledi.
Altın ifadelerinde; “Bu yıl seçim dolayısıyla düğün sezonu geç başladı. Satışlar iyileşmeye başladı. Isparta’daki birçok çiçekçide şuan yoğunluk yaşanıyor. Genelde kırmızı gül çok tercih ediliyor sonrasında  karışık buket, beyaz papatya Isparta halkının en çok tercih ettiği çiçek türleridir. Ortalama bir buketin fiyatı 150 liradan başlıyor. Tek gülün fiyatı şuan 30 liradan satılıyor. Isparta’da gül çok yetiştiği için en çok gül tercih ediliyor.  Bence bu fiyatlar da halkımız için fazla ama çiçekten daha çiçeği süslediğimiz süsler pahalı olduğu için bu fiyatlardan satılıyor” dedi.
ÇİÇEK SEVGİ GÖSTERGESİDİR
Isparta’da çiçek hediye etme kültürünün günden güne geliştiğini belirten işletmeci Altın; “Yaz ayları geldiği için çiçekçilerin satışları başladı. Düğünler, özel günler dolayısıyla müşterilerimiz çiçek alıyor. Isparta’da çiçek hediye etme davranışı yeni yeni ortaya çıkmaktadır. 30 yaş üstü vatandaşlarda böyle bir durum yok. Fakat 30 yaş altı genç kesim yoğunlukla hediye olarak çiçek alıyor. Bazı vatandaşlar çiçekleri boş iş veya lüks olarak görüyor. Bence durum böyle değildir. Çünkü çiçek sevgi göstergesidir. Her eve ekmek, su lazımsa çiçek de o kadar lazımdır. İnsanların arasında hoşgörüyü, sevgiyi temsil ediyor. Avrupa’da işten dönen eşler birbirlerine karanfil çiçeği götürüyor. Türkiye’de üretilmesine rağmen en çok Avrupa’da satılıyor.” ifadelerini kullandı.

Şarkikaraağaç’ta Doğalgaz çalışmaları devam ediyor Şarkikaraağaç’ta Doğalgaz çalışmaları devam ediyor