Burdur'da Jandarma Operasyonları Hız Kesmiyor: 26 Şüpheli Yakalandı Burdur'da Jandarma Operasyonları Hız Kesmiyor: 26 Şüpheli Yakalandı

Isparta’da 6 yıldır çiğ köfte dükkanı işleten Oktay Gözcü, zamlardan sonra fiyatının uygun olması sebebiyle Isparta’da çiğ köfteye olan talebin arttığını söyledi.

Birçok üründe olduğu gibi çiğ köftede de maliyetlerin arttığını belirten Gözcü; “Isparta’da birçok sulu yemek ve döner gibi yemeklerin vatandaşların bütçesine ağır geldiğini, bu yüzden vatandaşların çiğ köfteye yöneldiğin söyleyen Gözcü; “Önceden çiğ köfte bu kadar yaygın değildi. Askeri ve öğrenciyi bir kenara bıraktığımız  da zamanla Isparta halkı aperatif olarak tükettiği çiğ köfteyi artık karın doyurmak için yiyor. Sulu yemek, dönerlerin fiyatı vatandaşların ekonomisine uymadığı için çiğ köfte alıyor. Bugün bir öğrenci veya asker olsanız başka bir şehre gitseniz o şehrin yemek kültüründen tüketirsiniz. Isparta’nın kendine has yemek kültürü yok. Bu yüzden vatandaşlar genelde döner gibi çiğ köfte gibi gıdalara yöneliyor. Ayrıca döner bugün ortalama olarak 50 lira yanına ayran 10 lira bu da vatandaşa ağır geliyor. Vatandaş 2 öğün veya 3 öğün yiyemez, böyle bir gücü yok. Şuan piyasada en düşük çiğ köfte olduğu için buna yöneliyor. Benim günde 3 öğün çiğ köfte yiyen müşterim var. Özellikle öğrenciler en uygun fiyatlı ürünlere yöneliyor. Çiğ köfte bu kadar yaygın olmadığı zamanlar cumartesi ve Pazar günleri hep işler dururdu. Ama şuan bir vatandaş balık alsa yanına meze olarak direk çiğ köfte alıyor. Bir de olayın sağlık boyutu var. Çiğ köfte tüketen bir vatandaş midesi şişmiyor. Sindirimi dönere göre kolaydır. 

ÇİĞ KÖFTEYE DE ZAM GELECEK

Maliyetlerin artmasından dolayı çiğ köfte fiyatlarının artacağını belirten Gözcü ifadelerinde; “Artık asgari ücretin açıklanmasının ardından çiğ köfteye de zam gelecek. Çünkü ben 6 ay önce 7.200 TL kira öderken şuan 16.250 lira aylık olarak kira ödüyorum. Çiğ köfte de olmazsa olmaz marulun 6 tane kasa fiyaı geçen yıl 20 ila 30 lira iken bugün itibariyle 98 ila 100 arasında değişiyor. Bunun sosları var. Bu yüzden maliyetlerimizde ciddi artışlar vardır. İlerleyen dönemlerde çiğ köfteye de zam geleceğini düşünüyorum” dedi.