Kursa katılacak olan sporcuların devamsızlık hakları bulunmamakta olup, devamsızlık yapanların eğitimleri kesilecektir.

Kulüp sporcuları için kurs ücreti 600₺ olup, 23 yaş altı sporcular için ücretsizdir. Ancak, 23 yaş altı ferdi sporcular için ücret alınacaktır ve bu ücret 2000₺ olarak belirlenmiştir.

Kontenjan dolmaması durumunda, son başvuru tarihini kaçıran sporcular için kulüpleri aracılığıyla eğitime kayıtları yapılacaktır. Bu durumda, kulüp sporcuları için gecikme bedeli 900₺, ferdi sporcular için ise 3000₺ olarak belirlenmiştir.

Kurs ücretlerinin ödenmesi için Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'nın Türk Ekonomi Bankası (TEB), Ulus Ankara Şubesi'ndeki IBAN numarasına "2024 Yaz Dağcılık Eğitimi (A)" açıklaması ile birlikte yatırılması gerekmektedir.

Ayrıca, katılacak tüm sporcuların kamp malzemelerini, güvenlik ekipmanlarını ve teorik dersler için gerekli olan malzemeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Eğitim tüm safhalarıyla kamp ortamında gerçekleştirilecek olup, sporcuların faaliyete uygun sırt çantalarıyla gelmeleri ve kulüp antrenörleri tarafından ön bilgilendirme eğitimi almış olmaları gerekmektedir.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Faaliyete katılacak tüm sporcular yanlarında 2024 yılı vizeli lisanslarını ve geçerlilik süresi dolmamış ilk yardım belgelerini getirmeleri gerekmektedir. Vizeli lisanslarını ibraz etmeyen sporcular kampa alınmayacaktır.

Sporcular, kulüpleri veya Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü imkanları ilk faaliyetlere katılabilirler