1-7 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür Vekili Osman Çelik ve beraberindeki AFAD çalışanları Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Baruş, olası doğal afetlere karşı hazır olmanın önemine değindi.  Vali Baruş, “ 1 – 7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan deprem haftası etkinlikleri münasebetiyle İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğümüz personelinin ziyaretinden büyük bir memnuniyet duydum. Deprem haftasının düzenlenmesinin temel amacı depreme karşı hazırlıklı olmak maksadıyla tüm vatandaşlarımızın bu konudaki bilincinin artırılması, depreme hazırlık çalışmalarımızın yeniden gözden geçirilmesi, ülkemizin ve ilimizin her zaman karşı karşıya bulunduğu bu deprem tehlikesi ile baş edebilmek için yapılması gereken çalışmaların gözden geçirilmesi olacaktır. Isparta hepimizin bildiği gibi birinci derece deprem bölgesinde yer almakta. Geçtiğimiz yıl 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen ve milyonlarca vatandaşımızın hayatını olumsuza sürükleyen büyük depremler bize bu gerçeği tekrar hatırlattı ve bu riski tekrar düşünmemize neden oldu. İlimizde de depreme hazırlık çalışmaları kapsamında hem deprem öncesi hem deprem sırasında hem de depremden sonra yapılması gereken çalışmalar gözden geçiriliyor. Bu kapsamda tahliye planlarımız, geçici barınma alanlarımız, deprem sırasında yapılması gereken durumlar, alınması gereken acil önlemler ve deprem sonrasındaki iyileştirme çalışmaları konusunda arkadaşlarımız afet risk azaltma planlarımızı tekrar gözden geçirdiler. Şehir olarak depreme hazırlıklı olmak için kamuoyundaki farkındalığı artırmak amacıyla ve sorumlu olan tüm kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının yerine getirecekleri hususları tekrar gözden geçirmek amacıyla Depreme Dirençli Isparta çalıştayı düzenledik. Arkadaşlarımız bu çalıştay sonuçlarını rapor haline getirmeye başladı. Bu rapora göre yapılması gereken acil çalışmaları ve alınması gereken önlemleri ilgili kurumlara tek tek bildireceğiz. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyorum. Halen tedavi gören vatandaşlarımız da var. Onlara da acil şifalar diliyorum. İlimizde böyle bir afetle karşılaşıldığı zaman her daim hazırlıklı olmak lazım. Kişi bazında ve kurumsal bazda yapılacaklar var. Kişi bazında yapılacaklar da herkesin oturduğu binayı kontrol ettirmesi, ikamet ettiği yerlerin depreme dayanıklılığının incelenmesini talep etmesi ve sağlıklı bir binada oturmak için gerekli her türlü çalışmayı yapması gerekmektedir. Kurumsal bazda da yerel yönetimler bazında da üzerimize düşen görevleri vakit kaybetmeksizin yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bu anlamda deprem haftası etkinlikleri kapsamında il AFAD müdürümüzün de farklı çalışmaları olacak. Farkındalık yürüyüşü, vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olması konusunda çeşitli yerlerde çalışmalar olacak. Deprem haftası etkinliklerinin bu anlamda faydalı olmasını diliyorum ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

AFAD İl Müdür Vekili Osman Çelik kabulünden dolayı Vali Baruş’a teşekkür ederek yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri Isparta’da AFAD İl müdürlüğü koordinesinde 2 Mart cumartesi günü Özkanlar Kavşağı’ndan başlayıp Isparta Valiliği önünde sona eren “Deprem Farkındalık yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Haber Merkezi