Isparta’da  Temmuz ayında sıcaklıkların normallerinin üzerinde devam etmesiyle hava sıcaklıkları, ekmek fırını ve dönerci gibi işlerde çalışanları daha çok etkiliyor. Sıcağa diğer mesleklere göre daha çok maruz kalmalarına rağmen ekmek parasını kazanmak için çalışmak zorunda olan ustalar için yaz ayları çok zorlu geçiyor. Isparta’da termometreler öğle vakti 38 dereceyi gösterirken ateşin başında sıcaklıklar 10 derece artmaktadır.

Isparta’da 12 yıldır dönercilik yapan İsa Say; “Isparta’da sıcaklıklar yağmurlardan sonra direk arttı. Dışarısı 37 veya 38 derece gösterirken içerde sıcaklıklar neredeyse 10 derece artıyor. Ama bizler bu sıcaklığa alıştık. Artık bana sıcaklık koymuyor. Hatta faydasını da görüyorum diyebilirim. Bizim için her gün bedava sauna oluyor.

Bir işe kendinizi verirseniz o işi benimserseniz yapılamayacak iş yoktur. Çok fazla terliyoruz bu yüzden su tüketimi ve dolaptaki meşrubat içeceklerini fazlasıyla içiyoruz. Ama bu sıcaklıklar vatandaşların etkisiyle vatandaşlar artık pek fazla döner yemiyor. Yaz aylarında müşteriler döner gibi ürünleri yemiyor. Ama akşam serinliğinde biraz yoğunluk oluşuyor. Bu yüzden günde 12 saat çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu