Isparta'da Bugün Kaybettiklerimiz 19 Mayıs Isparta'da Bugün Kaybettiklerimiz 19 Mayıs

Son dakika: Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle kentte elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık 4 gündür elektriksiz kalan Isparta'yla ilgili sevindiren haberi canlı yayında veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Birçok ilden teknik ekip çağrıldı. Yapılan çalışma sonunda Isparta il ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmadı." dedi.

Isparta'da perşembe günü başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kentte elektrik kesintisi oldu. Yaklaşık 4 gündür enerjiye ulaşamayan vatandaşlar zor günler geçirirken ekiplerin amansız mücadelesi de devam ediyordu. Kesinti nedeniyle bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ENERJİSİZ ŞEBEKEMİZ KALMADI"
Konuyla ilgili gece yarısı vatandaşlara sevindiren bir haber veren Bakan Dönmez, "Bildiğiniz gibi yoğun kar yağışı oldu. Buz yüküne bağlı kopmalar oldu. İlk etapta ekipler müdahalelere başladı. Ancak olayın büyüklüğünün fark edilmesinin ardından diğer ekipler de çalışmalara katıldı. Birçok ilden teknik ekip çağrıldı. Yapılan çalışma sonunda Isparta il ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmadı." diye konuştu.

"SAYAÇ OKUNUYOR" İDDİALARINA YANIT
Evlere fatura gönderildiği iddialarına yanıt veren Bakan Dönmez, "Bu arada 'Vatandaşlarımızın sayaçları okunuyor, faturalar gönderiliyor' şeklinde iddialar var. Bunların aslı yok. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu zorlu süreçte bizlere duasını esirgemeyenlere teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.