Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Güneş enerjisinin faydaları saymakla bitmiyor. Bu geleceğe dair önemli yatırım Isparta'da giderek yaygınlaşmaya başladı. İlk olarak Isparta ile Eğirdir karayolu arasında devasa santral herkesin gözüne çarpmıştır. Bununla beraeber pek çok Türkiye'de binlerce şubesi olan BİM Isparta Şubesinde tüm elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden sağlayacak. Güneş Enerjisi (GES) artık kamu kuruluşların ve belediyelerin de dikkatini çekiyor. Aynı şekilde, Yalvaç Belediyesi'nin mülkiyeti kendisine ait olan akaryakıt  istasyonlarında (GES) kurmaya karar verdi. Yalvaç Belediyesi acil bir şekilde (GES) yapımı için ihale açmaya hazırlanıyor. Güneş enerjisinin birçok avantajı bulunuyor ve bu avantajlar şunlar olabilir:

  1. Elektrik Faturasından Tasarruf: Güneş enerjisi sistemleri büyük ölçekli yapıldığında ve öz sermaye ile finanse edildiğinde, kendilerini yaklaşık 5 yılda amorti edebilirler. Ev kullanıcıları için ise resmi prosedürlerin karmaşık olması nedeniyle amortisman süresi daha uzun olabilir (15 ila 20 yıl), ancak elektrik faturasından tasarruf etmeye başlayabilirsiniz.

  2. Kısa Amortisman İmkanı: Off-grid güneş enerjisi sistemleri, elektrik şebekesinin olmadığı bölgelerde ev sahipleri için büyük bir avantaj sağlar. Jeneratör gibi fosil yakıtlı cihazlar kullanmak yerine sadece ilk yatırım maliyetiyle sınırlı kalırsınız, bu da aylık elektrik faturası derdini ortadan kaldırır.

  3. Zam Derdi Yok: Güneş enerjisi sistemlerinin, şebeke bağlantılı veya bağımsız olsun, elektrik faturalarına ve diğer enerji kaynaklarına gelen zamlardan etkilenmeyeceği büyük bir avantajdır. Güneş enerjisi sistemi için yakıt güneşten gelir, ve bu kaynak sonsuzdur, bize hiçbir maliyet getirmez.

  4. Evinize Değer Katar: Güneş enerjisi ile elektriğini üreten bir ev, emsallerine göre daha değerli olabilir. Çevre dostu bir ev ve düşük enerji maliyetleri, evinizi daha cazip hale getirebilir.

  5. Güvenli Yatırım: Güneş enerjisine yapılan yatırım, en azından 10 yıl boyunca devlet garantisi ile korunur. Geliriniz sabit ve döviz kurlarından etkilenmez. Bu nedenle, güvenli bir yatırım olarak kabul edilebilir.

  6. Enerji Bağımlılığını Ortadan Kaldırır: Türkiye gibi enerji ithal eden ülkeler için güneş enerjisi, enerji bağımlılığını azaltmak için önemlidir. Güneş enerjisi, yerel bir kaynak olduğu için dışa bağımlılığı azaltır ve enerji güvenliği sağlar.

Haber/ Ali Rıza Cesur