"Isparta'da Laborant ve Veteriner Sağlık Mezunu Ali Yaman, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile Koyun Yetiştiriciliğine Başladı"

Sütçüler Spor Gol Bombardımanına Tuttu Sütçüler Spor Gol Bombardımanına Tuttu

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından desteklenen Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi, ilimiz Atabey İlçesi'nde yaşayan Ali Yaman'a koyun yetiştiriciliği konusunda fırsat sunmuştur. Ali Yaman, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı mezunu olarak aldığı devlet desteğiyle 39 koyun sahibi olmuş ve bir yıl içinde hayvan sayısını ikiye katlamıştır. Bu hibe destekleri, ekonomiye canlılık kazandırırken Ali Yaman gibi üreticiler de kendi işlerini geliştirerek ekonomiye katkı sağlamaktadır.

Özellikle kırsal kalkınmanın teşvik edildiği bu projeler sayesinde genç girişimcilerin tarım sektöründe faaliyet göstermeleri desteklenmekte ve böylelikle yerel ekonomi canlanmaktadır. Ali Yaman'ın koyun yetiştiriciliğiyle başladığı bu yolculuk, hem kendi gelirini artırmasına hem de ilimiz ekonomisine olumlu etkiler sağlamaktadır. Devlet destekleriyle hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerin başarı hikayeleri, ülke genelinde ekonomik büyümeye katkıda bulunmaktadır.