Kentteki esnaflar, giderek artan hırsızlık vakalarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Mağazalarına giren hırsızlar, genellikle pahalı olmayan ürünleri çalıyor ve güvenlik kameralarına yakalanmaktan kaçınmaya çalışıyorlar.

Esnaflar, çalınan ürünlerin maddi değerinin düşük olması nedeniyle polise şikayet etmekten kaçınıyorlar. Çalınan ürünlerin pek de yüksek maliyetli bir ürün olmaması ve yakalanan hırsızın küçük bir eşya için ceza almasını istememeleri ve bunun için mi şikayet ettin söylentileri esnafları şikâyetçi olmaktan caydırıyor.

Isparta’da bijuteri dükkanı işleten bir esnaf, "Hırsızlar sadece ucuz ürünleri çalıyor, ancak sürekli devam eden bu hırsızlık olayları işimizi zorlaştırıyor. Ancak ürünlerin değeri düşük olduğu için eşyalarımızı çalan hırsızları şikayet edip hayatını karartmak yerine buradan uyarmak istedik. Bu ürünleri param yok desin benden istesin veririm. Ama bu şekilde çalmaya alışmaları beni rahatsız ediyor. 1 ya da 2 kere yaşanan durumdan dolayı ses etmedik. Fakat  bu durumlar gittikçe artmaya başladı" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Emniyet Ekipleri bu tür hırsızlık olaylarında çok kısa sürede zanlılara ulaşıyor ancak, çoğunlukla işyeri sahipleri küçük hırsızlıklarda kayıtlara geçmesini yeterli görüyor ve davacı olmaktan vazgeçiyor.

 NADİR ÖNGÖREN

Akdeniz Muhtarlar Federasyonu’ndan Başdeğirmen’e ziyaret Akdeniz Muhtarlar Federasyonu’ndan Başdeğirmen’e ziyaret