Mimar Sinan Caddesi’nde bulunan TES-İŞ'in binası önünde toplanan işçiler, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Isparta Şubesi üyesi olduklarını ve Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü'nde çalıştıklarını belirterek bir açıklama yaptılar. Açıklamada, Türk-İş ve TES-İŞ sendikalarının işçilerin haklarını savunmadığına dair tepkiler dile getirildi.

İşçiler, Türk-İş'in 29 Ocak 2024'te imzaladığı Kamu Toplu Sözleşmeleri Ek Protokolü'nde belirtilen enflasyon farkı ve ücret artışının gerçek enflasyonun altında olduğunu ve işçilerin yıllar içinde ücretlerindeki erimenin arttığını ifade ettiler. Sendika yetkililerinin işçilere gereken desteği sağlamadığı ve sorunların çözümü konusunda yetersiz kaldığı belirtildi.

Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı!

İşçiler, taleplerinin gerçekleşmiş enflasyon oranında seyyanen bir zam ve refah payı ile ücretlerde piyasa standartlarında bir artış sağlanması olduğunu vurguladılar. Ayrıca, üzerlerine adaletsiz bir şekilde yüklenen vergilerin günümüz şartlarına uygun bir şekilde revize edilmesini istediler.

Türk-İş Federasyonu Başkanı Ergün Atalay'a, işçi olduğu günleri hatırlaması ve işçilerin haklı taleplerine kulak vermesi çağrısında bulunuldu. İşçiler, Isparta, Afyon ve Burdur'dan seslerini duyurmak için mücadele edeceklerini belirterek, haklarının alınana kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Basın açıklamasını TES-İŞ Isparta Şubesi Başkanı'nın yapması beklenirken, kapalı kapılar arkasında yapılan anlaşmalar nedeniyle bu görevin kendilerine düştüğü belirtildi. Açıklama sona erdi ve basın, emniyet ve emekçi kardeşlere teşekkür edildi.