Ev Alım Satımlarında Gelir Kaybını Önlemek İçin Ekspertiz Raporu İstenmesini Gündemine Aldı Ev Alım Satımlarında Gelir Kaybını Önlemek İçin Ekspertiz Raporu İstenmesini Gündemine Aldı

Son verilere göre, kaçak elektrik kullanımı özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum, diğer bölgelerde yaşayan vatandaşların faturalarına yansıyacak şekilde ek maliyetlere neden olmaktadır.

Güneydoğu Anadolu bölgesi, kaçak elektrik kullanımında bölgedeki illerin toplam verileriyle birlikte en yüksek orana sahiptir. Bu bölgede, %72,7’lik bir oranla Mardin, kaçak elektrik kullanımında ilk sırayı almaktadır. Mardin’i diğer Güneydoğu Anadolu illeri takip etmektedir.

Öte yandan, kaçak elektrik kullanımının en düşük olduğu bölge Ege’dir. Ege bölgesinde, oran bazında en az kaçak elektrik kullanılan şehir %1,3’lük bir oranla Denizli olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, en yüksek kaçak elektrik kullanımına sahip Mardin’in, nüfusunun daha az olmasına rağmen tekstil sanayiinin merkezi konumundaki Denizli’den daha fazla elektrik tükettiği gözlemlenmiştir.

Haber Merkezi

Kaçak Elektri̇k1