Isparta’da yaz aylarının gelmesiyle beraber yazlık şort, tişört, gibi ürünler vitrinlerde yerini aldı. Ancak pek çok müşteriler artık yeni ürünleri almıyor. Esnaflar kentteki kıyafet satışlarında endişelenecek duruma düştüklerini ifade ediyorlar. Esnaflar, artan maliyetler ve Isparta’daki çeşitli büyük firmalarla rekabet edemediklerini söyledi. Özellikle erkek müşterilerin kıyafet harcamalarını azalttıkları bununla birlikte satışlarda düşüş yaşandığı ifade ediliyor.

Isparta’da yazlık ürünler satan bir esnaf; “200 liraya aldığım ürüne kâr koyup satıyorum. Fakat yeni ürün tedarik edeceğim zaman karımla birlikte elde ettiğim para, yeni getirteceğim ürünü almaya yetmiyor. İlk başlarda yeni ürün getirtmek için sattığım üründen elde ettiğim paranın üstüne kendi cebimden para koyup getirtiyordum. Ama şimdi cebimdeki para da bitti. Bu yüzden görüleceği üzere mağazamda ürün çeşitliliği çok az. Ürünlerin fiyatı sürekli artıyor. Bu hem esnaf olarak bize hem de tüketiciye olumsuz yansıyor. Büyük mağazalar fabrikalarla anlaşıp, daha ucuza mal ettiği için onların kurtarıyor. Ama küçük esnafın maalesef kurtarmıyor” dedi.

Isparta’da bir ara küçük esnafların birleşme durumunun dile getirildiğini söyleyen başka bir esnaf ise; “Kar edemediğimiz için ve büyük marketlerle rekabet edilmediği için bir ara esnafların birleşmesi gündeme geldi. Ama bu mümkün değil çünkü herkes kendi ekmeğinde, Isparta’da böyle bir şey pek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Esnaflar bu olumsuz durumdan daha fazla etkilenmemek için yetkililerin kendilerine yardım edilmesi talebinde bulundu. Bununla ilgili herkesin küçük esnafa yardım etmesi aksi halde kentte küçük esnafların birer birer biteceğini ve yeni dükkan açmaya kimsenin cesaret edemeyeceği dile getirildi. /SEDAT CİCAN

Güldane Yiğit Vefat Etti Güldane Yiğit Vefat Etti