Isparta Çevre Şehircilik İklim Müdürlüğü, yapılan denetimler ile ilgili açıklamasında"

"

Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki işletmelere ve atıksu arıtma tesisine düzenli olarak denetimlerimiz yapılmakta olup, yaz mevsiminin yaklaşması nedeniyle denetimlerimiz Nisan ayından itibaren ağırlık kazanmıştır.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin etkisiyle Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinden kaynaklanan kokuya ilişkin; İl Müdürlüğümüze iletilen ALO 181 şikâyetlerine istinaden, çevre denetim ekiplerimiz tarafından hafta sonları da dahil olmak üzere sabah, gündüz ve gece saatlerinde yapılan denetimler kesintisiz devam etmektedir.

Bahse konu bölgeye son 1 ay içerisinde 54 denetim gerçekleştirilmiş olup 14.08.2023 tarihinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne 1.172.830,00 TL (birmilyonyüzyetmişikibinsekizyüzotuz Türk Lirası) idari para cezası uygulanmıştır.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Ayrıca, kokuya sebep olan unsurlardan kırık boru hattının tamir edildiği ve tamamen kapalı hale getirildiği ve böylece boru hattı civarındaki kokunun ortadan kalktığı 23/08/2023 tarihinde personelimizce tespit edilmiştir.

Müdürlüğümüz teknik personelince yapılan denetimler devam etmektedir." ifadelerini kullandı.