Isparta Salı Pazarı'nda, beş farklı renkte ve şekilde sunulan Chery domatesler, dikkat çekici bir görünüme sahip. Limona benzeyen bu özel domatesler, ilginç görüntüsüne rağmen büyük talep görüyor. Pazarcı esnafı, özellikle bu Chery domateslerin yoğun ilgi gördüğünü ve sadece 2 saat içinde tükendiğini belirtiyor. Elinde sadece çok az kilo kaldığını ifade eden pazarcı, müşterilerin bu özel domateslere ilgisinden memnuniyet duyduğunu söylüyor.

Chery domatesler, farklı renk ve şekilleriyle normal domateslerden ayrılıyor, ancak lezzeti konusunda herhangi bir farklılık göstermiyor. Kilosu 25 liradan satılan bu özel domatesler, tüketicilerin ilgisini hem görsel özellikleri hem de lezzeti normal domatese göre aynı. Pazarcı esnafına göre bu domatesleri hale getirmek için Şili’den getirilen tohumlarla 3 mühendis çalışıyor.

Salı Pazarı'nda Chery domateslerinin beklenmedik bir ilgi görmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren pazarcı esnafı, "Bu özel domatesler, müşterilerimizin dikkatini çekiyor. Farklı renkleri ve ilginç şekilleriyle satış standımız renklendi. İnsanlar sadece tadı değil, aynı zamanda görsel çekiciliğiyle de bu domateslere ilgi gösteriyor. Talep o kadar yoğun ki, sadece 2 saat içinde tükendi. Elimizde sadece çok az miktar kaldı. Müşterilerimiz bu farklı görünümlü domatesleri denemekten keyif alıyorlar. Bu görünüm için anlaştığımız firma, Şili’den tohum getiriyor ve sırf bu şekilleri için mühendisler çalışıyor" dedi.

Isparta'da bugün ( 27 Nisan 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 27 Nisan 2024) vefat edenler

Ali Rıza Cesur