Son ÖTV zammının ardından akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş, Isparta'da LPG'ye geçişi başlattı. Benzin ve LPG arasındaki fiyat farkının giderek açılması, araç sahiplerini LPG'ye yönlendirdi. Bu durum, maliyeti 10 bin ila 20 bin lira arasında değişen otogaz dönüşüm işletmelerine büyük talep getirdi.

Eğirdir’de sabah namazı ve çorba ikramı her cuma devam edecek Eğirdir’de sabah namazı ve çorba ikramı her cuma devam edecek

Akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrasında tasarruf yapabilmek için LPG'ye yönelen araç sahipleri, Isparta'daki otomobil sanayi merkezlerinde uzun kuyruklara neden oldu. Talebin artmasıyla birlikte, LPG dönüşümü yapan işletmeler randevu sistemine geçti.

LPG'li araçlar, kilometrede son zamlarla birlikte 1 lira 20 kuruş yakarken, benzinli araçların yakıt masrafı 3 lira 30 kuruşa kadar çıkabiliyor. Bu fiyat farkı, Isparta'da LPG'ye olan talebi artırdı.

Otogaz dönüşüm işlemleriyle ilgilenen bir işletme sahibi, son zamların ardından talebin yoğunlaştığını belirtti ve "Günde 2-3 araç geliyorken şimdi günlük 8-10 araç alıyoruz. Müşteriler, araçlarını sabah bırakıp akşam saatlerinde alıyorlar. Ortalama 6 saat süren montaj işlemiyle LPG'li araçları teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.