Isparta'nın tarihini taşıyan mahalllerinden olan ve bir çok tarihi mekana ev sahipliği yapan Gazi Kemal Mahallesi'nde yaşanan olaylar mahalle sakinlerini son zamanlarda rahatsız eder hal aldı.

Gazi Kemal Mahallesi eski adıyla İmam Hasan Sokak ve şimdiki adı 1305 sokakta metruh evde yabancı kişilerin sürekli girip çıkması mahalleliyi rahatsız etti.

Konuyla ilgili konuşan mahalleli sakinleri polis ekiplerini arayarak metruk evlerin olduğu yere çağırdı. Gece gündüz sürekli burada bulunan kullanılmayan evlere birilerini girip çıktığını belirten bir mahalle sakini,  "Bu evlerde sürekli yabancı birilerini görüyoruz. Önce etrafa dikkatlice bakıp sonra kapıları kilitli olmasına rağmen bu evlere bir şekilde giriyorlar. Bu evlerin yakınlarında eğitim gören çocuklar var. Onlar için özellikle tedirginiz. Çünkü buraya gelen insanların ne yaptıkları belli olmuyor. Ben bu sokaktan her geçtiğimde bir duvarın boyanmış bir camın kırılmış olduğunu görüyorum. Polis ekiplerine haber verdiğimizde gelip inceliyorlar. Ancak o sırada gitmiş oluyorlar. Polis ekipleri düzenli olarak aniden bu evlere gelerek inceliyorlar. Ancak bazen birileri oluyor bazen ise olmuyor. Bu konuyla ilgili belediye ekipleri de tabelalar astıysa da fayda etmedi. Buradan kullanılmış bir sürü poşetler buluyoruz." dedi.

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

İhbar üzerine gelen polis ekipleri her yeri didik didik inceledi ve sokağın girişini ve çıkışını kontrol etti.

Haber/ Ali Rıza Cesurr