Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik, katıldığı bir Televizyon programında hem soruları yanıtladı hem de Isparta’ya yönelik projelerine ilişkin bilgiler paylaştı.

Çelik, ülkemizde yaşanan son ekonomik gelişmelerin halkı olduğu kadar sanayicileri de olumsuz etkilediğini belirtti.

YENİ BİR OSB’YE İHTİYAÇ VAR

Isparta’nın mevcut Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini belirten ITSO Başkanı Metin Çelik, “Isparta’nın önünü açacak projelere eğilmeliyiz. Tarımsal konularda yeni şeylere yönelmemiz lazım. Bizim Isparta’da yeni bir OSB’ye ihtiyacımız var, şuandaki OSB’nin yüzde 97-98’lik bölümü  dolu durumda. Yeni Organize Sanayi Bölgesi için büyük talep var. Bizden yer talep eden birçok firma var, ama onlara yer veremiyoruz. Siyasilerle birlikte OSB konusunda yeni bir çalışma yapmamız lazım. Keçiborlu bölgesindeki Baladızın oralarda belirlenen alanın  yeni OSB olması konusunda biran evvel çalışmaları tamamlamamız gerekiyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantıda bu konu gündeme geldi ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılması ve sözkonusu alanla ilgili çalışmalara başlanması konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ankara ziyareti gerçekleştirdik. Siyasilerimizi , bürokratlarımızı ziyaret ettik. Çok güzel görüşmelerimiz ve ziyaretlerimiz oldu” dedi.

İŞ DÜNYASI SIKINTIDA

Piyasa şartlarının nasıl düzeleceği ile ilgili soruyu ise şu şekilde cevaplandıran Çelik; “Piyasalar  6-7 ay sonra düzelir diye düşünüyorum. Maalesef zamlar, ekonomik şartlar. Biliyorsunuz iki yıl öncesi pandemi yaşadık, bunun sonrasında  ülkemiz çok büyük bir deprem yaşadı, Allah tekrarını yaşatmasın diyorum. Bu depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize ben tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi ki bunun neticesinde de ekonomik sıkıntılar yaşanmaya başlandı. İş dünyası şuanda büyük bir sıkıntı içinde. Bunun için de acilen ekonomik önlemlerin alınması gerekiyor. Evet birkaç gün önce ekonomik sıkıntılardan dolayı motorin ve benzine zamlar geldi. Evet hepimiz bu konuda katkıda bulunmalıyız ama sıkıntıda olan esnafımıza sanayicimize de doping etkisi yaratacak can suyu verecek katkılar sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

SICAK PARAYA İHTİYAÇ VAR

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, “Bize gelen şikayetlerin başında kredi alamama konusu geliyor. Bugün bazı meslek kurumlarına kredi verme yetkisi tanınıyor ama bizim böyle bir imkanımız yok. Bugün bize gelip 500 bin lira 1 milyon lira kredi lazım deseler biz yardımcı olamıyoruz.  Bize de böyle bir imkan verilirse çok iyi olur. Sıcak para konusunun biran evvel çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.