Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşları motor almaya yöneltiyor. Isparta’da motosiklet satışı yapan Gökhan Güzel, 3 yıldır motosiklet satışlarının hız kazandığını belirtti.

Ülkemizde yaşanan ekonomik durum ve ardından çip krizinden bu yana otomobil piyasası olumsuz etkiledi. TÜİK verilerine göre trafiğe kayıtlı motosikletlerde geçen yıla göre bu yıl yüzde 63,8 arttı.

Isparta’da motosiklet kullanımının arttığına dikkat çeken Güzel; “Isparta’da son 2 yılda satışlarımız çok fazladır. Vatandaşlar sürekli talep olmaktadır. Özellikle yaz aylarında vatandaş işe gidebilmek için motosikleti tercih ediyor. Bu durum araç fiyatlarının yükselmesinden kaynaklıdır.

Aynı şekilde ara ara motosiklet fiyatları da artmaktadır. Fakat araç alımına göre hesaplı oldu için çokça tercih ediliyor. Bir de yakıt fiyatlarında da artış var. Motosiklet kullanan biri araç kullanan birine aynı kilometrede çok daha az yakıt tüketiyor. Isparta’da benzinli motorlara ek olarak artık elektrikli motorlarda popüler hale gelmeye başladı.

Motor almaya karar veren müşteri artık yakıtı da hesaba katıp elektrikli motorları tercih ediyor. Şuan Isparta’da en ucuza alabileceğiniz sıfır motor elektrilikli çocukların kullandığı diyebileceğimiz motorlardır. Fiyatları ise 25 binden başlıyor. Aynı şekilde 50 cc motorlar 45 bin liradan, 125 cc motorlar 65 bin liradan, 200 cc motorlar ise 100 bin liradan başlıyor"dedi.

Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı) Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı)

Haber/ Ali Rıza Cesur