Yeni döneme uygun kıyafetlerle donatılmak isteyen öğrenciler, velileriyle birlikte dükkanlara akın ediyor. Özellikle son 10 günde, bu giyim dükkanlarında ciddi bir satış artışının yaşandığını ifade eden Mehmet Emin Tunca, 13 yıldır Isparta'da giyim dükkanı işletiyor. Tunca, okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte öğrenci ve velilerin okul kıyafetleri alışverişine daha fazla önem verdiğini belirtiyor.

Okul kıyafetlerinin fiyat aralığı, okulun özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Isparta'daki giyim dükkanlarında bulunan okul kıyafeti takımları, 500 lira gibi makul bir başlangıç fiyatından başlayarak, okula özgü tasarım ve özelliklere bağlı olarak bin liraya kadar çıkabiliyor. Tunca, bu noktada yaşanan rekabete dikkat çekiyor ve her okulun kendine özgü bir kıyafet tasarımına sahip olduğunu vurguluyor.

EN İDDİALI FİRMAYIZ

Tunca, "Eskiden tek tip okul kıyafetleri yaygındı ancak günümüzde her okulun kendine özgü bir kıyafet tasarımı bulunuyor. Bu farklılık, Isparta'da giyim dükkanlarının rekabetini artırıyor. En kaliteli ürünü en uygun fiyatla sunma yarışı içerisindeyiz. İddialı bir şekilde en yüksek kaliteyi uygun fiyatlarla müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuşuyor.

Isparta'daki bu yoğun talep artışı, hem öğrencilerin heyecanını yansıtıyor hem de yerel giyim dükkanlarının ekonomiye katkı sağlayan bir rol üstlendiğini gösteriyor. Öğrenci ve veliler, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla elde etmenin memnuniyetini yaşarken, işletmeler de rekabetin getirdiği dinamizmi hissediyorlar.

/ Özge Kılınç

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde