Oto yıkamanın yanı sıra oto iç-dış ve detaylı temizlik fiyatları arttığından dolayı son zamanlarda vatandaşların çoğu kendi imkanlarıyla araçlarını yıkamaya yöneldi. Isparta'da oto yıkama fiyatları son dönemde gözle görülür bir artış yaşadı. 2023'ün son aylarında iç ve dış temizlik için talep edilen 150 lira gibi makul bir fiyat, bugünlerde 250 liradan başlayarak oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Bununla birlikte, oto kuaför hizmetlerinin de dahil edilmesiyle bu rakam bin lira ile bin 500 lira arasında seyrediyor.

Isparta'da bir oto yıkama firması ücret tarifesini bizimle paylaştı.  Firma temsilcisi; "Geçen sene araç iç-dış temizlik ücreti 150 - 170 TL arasında iken, bu sene en ucuz 250  TL’ye yükselmiş durumda. Ayrıca oto kuaför, motor, tavan, bagaj gibi, aracın her tarafında yaptığımız detaylı temizlik hizmetinin fiyatı ise geçen sene bin TL iken, bu sene 2000 TL oldu” dedi.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

“OTO ALIM SATIM OLMASA, KAZANCIMIZ OLMAZDI”

Malzeme fiyatları ve giderlerin artmasından dolayı oto yıkama, oto kuaför,  detaylı iç-dış yıkama ve bakım ücretlerinin de buna paralel olarak arttığına dikkat çeken Demirhan, “Hem malzeme fiyatları artmış hem personel maaşları hem de kiralar artmış. Biz zaten oto alım satımı da yapmasak bu işi bırakacaktık. Çünkü maliyetler yüzünde kazancımız olmuyor” diye konuştu.

Haber/ Ali Rıza Cesur