Mutluluğumuzun önünde kendi kendimize inşa ettiğimiz yapay engellerin ne kadar önemsiz olduğunu bizlere öğreten, karşılaştıkları zorlukları birer birer aşarak başarılarıyla hayatımıza anlam katan özel öğrenciler, resim sergisi düzenledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Özel Çocuktan 100 Resim” temalı sergininin açılışı Vali Aydın Baruş tarafından gerçekleştirildi.

Bu özel serginin açılış kurdelasını keserken yaptığı açıklamada, sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Baruş “Emeği geçen tüm yavrularımıza teşekkür ediyoruz, ellerine sağlık, biz zaten onların ne kadar yetenekli olduğunu, ne kadar üstün başarı sahibi olduğunu yakinen biliyoruz.

Önemli olan onlara fırsat verilmesi. Engelli kardeşlerimiz, fırsat verildiği takdirde hem Isparta’nın hem de Türkiye’nin kalkınmasına çok büyük katkılarda bulunacaklardır. Bundan eminiz, bunu da sağlamaya devam ediyorlar. Allah ellerine dert vermesin, emeklerini zayi etmesin.

Ailelerimizle birlikte buradaki eğitim kadromuzla birlikte buradaki yavrularımızı hayata ne kadar iyi hazırlarsak o kadar iyi olacaktır. Bu hazırlıklardan birisi de birazdan açılışını yapacağımız resim sergimiz. Onların iç dünyalarının, ruhlarının güzelliğini yansıtan bu sergide çok güzel resimler göreceğimden şüphem yok” dedi.

SGK Müdürü Karagöz'ün acı günü SGK Müdürü Karagöz'ün acı günü

Özel öğrencilerin hayal gücünün, yaratıcılığının sınırsızlığını gösteren ve onlara bakanlara ilham veren resimleri tek tek inceleyen Vali Baruş sergide resimleri başında bulunan öğrencilerle de yakından ilgilenerek onlarla hoşça bir vakit geçirdi.