. Tüm sektörlerde firmaların ara eleman ihtiyacı olmasına rağmen, sanayiciler çalışacak eleman bulmakta zorlanıyor. İş dünyası nitelikli elemana ulaşmak için çeşitli kanalları deniyor ve sorunun çözümü için alternatif çareler üretiyor. Ancak sanayiciler, ara elemandan ziyade çalışacak eleman bile bulamadıklarını dile getiriyorlar. Bu durumda piyasada bulunan teknik elemanlar pırlanta gibi değer kazanıyor.

GENÇLERİN TERCİHİ MESLEK OKULLARI OLMAYA BAŞLADI

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Diğer meslek kollarına göre daha kolay bulabilen ve dolgun maaşlarla karşılaşan teknik elemanlık mesleği, birçok kişiyi cezbediyor. Bu durum, meslek okullarına olan talebin artmasına neden oluyor. Isparta Mesleki Eğitim Merkezi geçen dönem 90 farklı meslek dalında 3.984 usta yetiştirdi. Geçen yıl kayıt olanların sayısı ise yılın yarısında 400'ü aşarak yüksek rakamlara ulaştı.

Mesleki eğitim merkezi yetkilileri, istihdam oranının yüzde 96 olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin çoğunluğunun kendi işyerlerini açtığını ve son üç yılda öğrenci sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtiyorlar. Şu anda merkezde 3.935 öğrencinin eğitim gördüğünü aktarıyorlar. Bu sayede öğrenciler, mesleklerini öğrenmenin yanı sıra istihdam fırsatlarına da sahip oluyorlar

Haber/ Ali Rıza Cesur