Gezici Kütüphane Isparta’nı Her Yerinde Kütüphaneler; vatandaşların yaşamlarının doğal bir parçası haline gelmesi için ve kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızca bedensel engel, yaşlılık, sağlık durumlarının uygun olmaması veya yaşanılan yerin kütüphanelere uzak olması gibi nedenlerle yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımıza modern kütüphanecilik anlayışına uygun gezici kütüphane araçlarıyla hizmet götürülmektedir.

Teknik açıdan donanımlı, estetik iç mekânlara sahip, her tür iklim koşulunda kullanılabilen bu araçlarda, her kesime uygun güncel koleksiyonların yanında, süreli yayınlar, çocuklar için kitaplar,  bulunmaktadır. okurlar için tasarlanmış oturma grubu, gezici kütüphane çalışanı içinde bulunmaktadır. Vatandaşlarımız gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere erişebilmekte, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını da kullanabilmektedir.

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

Isparta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan bulunan otobüste birbirinden farklı konularda yüzlerce  kitap bulunuyor. Kurulan gezici kütüphane Agustos sonuna kadar aynı yerde okur severleri bekliyor olacak.