Isparta'da vatandaşlar yeni yılda belirlenecek olan asgari ücret miktarını büyük bir merakla bekliyor.

Ülke genelinde 7 milyona yakın çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, tarafların müzakerelerde belli bir aşamayı geride bırakmasıyla devam ediyor. Nihai kararın bugünlerde açıklanması bekleniyor, 

Asgari zammı ücret öncesinde, Isparta'da vatandaşlara beklentileri soruldu. Vatandaşlar, yeni yılda asgari ücretin en az 15.000 TL olması gerektiğini ve enflasyonun durması gerektiğini belirttiler. Görüşlerini aldığımız bir vatandaş, "15-20 bin arası olması lazım. 17.250 onur diye düşünüyorum. Bu 19 bin olsa da iyi olur. Şimdi bir sene boyunca maaşa zam gelmeyecek. Yani 19 bin üzeri yapsalar çok iyi olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise şunları söyledi: "Asgari ücret en az 4 kat olmalı. Bugün 11.000 TL alınıyor ya en az 45.000 TL olmalı Türkiye'de. Çünkü gerçekten hayat çok pahalı. Asgari ücreti bu şekilde sefalet ücreti, mutlaka artırılmalı. En az 4 kat artırılmalı. Çünkü Türkiye'de %200 enflasyon var."

LPG Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor! LPG Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor!

Diğer bir vatandaş ile bu asgari ücret ile yaşamanın zor olduğunu belirterek, "asgari ücret herkesin geçineceği düzeyde olmalı. Ne o taraf incisin ne bu taraf incinsin 14-15 bin kurtarır diyeceğim" dedi.

Haber: Nadir Öngören