1 Eylül itibarıyla denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte, balıkçılar denizlere "Vira Bismillah" diyerek açıldılar.

Sezonun açılmasıyla birlikte ilk hamsiler avlandı. Avlanan hamsiler Isparta’da tezgahlarında satışa sunuldu ve kilosu 100 lira olarak satılıyor. Sezonun ilk hamsisine Ispartalı vatandaşlardan yoğun bir ilgi oluştu. Vatandaşlar hamsi almak için sıraya giriyor. Ancak, yüksek fiyat nedeniyle bazı vatandaşlar hamsi almak konusunda tereddüt yaşıyor ve kilosunu pahalı bulup vazgeçiyor. Balık satıcıları denizlerde avlanan  hamsi avının önceki yıllara göre daha verimli olduğunu duyduklarını belirtti.

Isparta'da balık satışı yapan Şakir Keklikoğlu, sezonun açılmasıyla birlikte en büyük talebin hamsiye yöneldiğini vurguladı. Keklikoğlu, "Hamsi, Isparta'da her zaman sevilen bir balık türü olmuştur, ancak bu yılki talep özellikle yüksek. İlk hamsiler tezgahlardaki yerini aldı ve kilosu 100 lira olarak satışa sunuluyor" dedi.

Diğer yandan, palamut balığına olan talebin azaldığını da belirten Keklikoğlu, balıkçıların hamsiye daha fazla odaklandığını dile getirdi.

Isparta'da bugün ( 2 Mayıs 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 2 Mayıs 2024) vefat edenler

İşte Isparta'da satılan bazı diğer balık türlerinin fiyatları:

•          Sardalya: 100 lira

•          İstavrit: 180 lira

•          Çupra: 190 lira

•          Kılıç balığı: 100 lira

Haber / Özge Kılınç