Serinletici etkisiyle sofraları süsleyen karpuz, bu hafta pazar alanlarını renklendirdi. Ayrıca, salı pazarında egzotik meyveler de göz alıcı bir şekilde sergilendi.

Pazarlarda sunulan egzotik meyvelerin fiyatları ise oldukça çeşitliydi. Ananas 80 lira, karpuzun yarım dilimi 50 lira, muzun kilosu kaliteye göre 35 ile 50 lira arasında değişirken, kivi 60 lira, çilek 80 lira ve armut 35 lira avokadı tane 25 lira olarak satılırken küçük avokadlar ise kilosu 150 lira olarak etiketlerde yerini aldı.

VATANDAŞ SORGULUYOR

Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu

Ancak, kimi vatandaşlar bu aylarda karpuzu görünce sevinirken, bazıları ise bu aylarda oluşan karpuz gibi ürünlerin hormonlarıyla oynandığını düşünüyor.

"Karpuzun Hormonlarıyla Oynanıyor Mu?" sorusuna ilişkin olarak vatandaşlardan gelen farklı görüşler dikkat çekiyor. Kimi kişiler, mevsiminde yetişen bu ürünlerin doğal olmadığını ve hormonlarla büyütüldüğünü iddia ederken, diğerleri ise seradaki çiftçilerin ürettiklerinden güvenilir olduğunu düşünüyor.

Bir vatandaş; "Ancak son zamanlarda yapılan haberlerde hormonlu ürünlerin sağlığımıza zarar verebileceği konuşuluyor. Bu yüzden çok sevsem de bu mevsimde yemem" diye belirtirken diğer bir vatandaş ise "Ben bu karpuzların Antalya'da nasıl yetiştiğini biliyorum. Orada akrabalarım yapıyor. Isı önemli burada, bu yüzden  karpuzun hormonlarıyla oynandığına inanmıyorum" şeklinde konuştu.

Haber/ Ali Rıza Cesur