Isparta’da kendisini polis olarak tanıtıp “adınız terör örgütü soruşturmalarına karıştı” yalanına inanan şüpheliye 250 bin TL gönderen İ.H., dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Isparta’da gerçekleşen o dolandırıcılık olayı Isparta Emniyet Müdürlüğünden

15.03.2024 günü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından alınan müracaatta müşteki İ.H. isimli şahsı telefon ile arayarak kendisini polis olarak tanıtan şüpheli şahsın “adınız terör örgütü soruşturmalarına karıştı” söylemine inanarak şüpheli şahsın verdiği hesaba 250.000 TL para gönderdiğini sonrasında dolandırıldığını anlayarak şikayetçi olduğunu belirtmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince ivedi olarak ilgili banka görevlileri ile yapılan görüşmeler sonrası müştekinin hesabından transfer edilen 250.000 TL tutara bloke konulması sağlanmış ve vatandaşımızın mağdur edilmesinin önüne geçilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikata başlanılmış olup şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması için gerekli çalışmalar devam etmektedir.

Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluların yakalanmasını sağlamak için ekiplerimiz çalışmalarına devam edecektir.

Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem: Banka Hesabı Kiralama! Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem: Banka Hesabı Kiralama!

Kamuoyunun bilgilerine sunulur".

Haber Merkezi