Yoğurdun kilosunun 50 ila 60 lira arasında kaymağın kilosunun da 150 lira olduğunu ve bu fiyatların 7 aydır hiç artmadığını belirten Azak; vatandaşın artık eskisi gibi alışveriş yapmadığını söyledi.

Emine Azak, 60 yaşında olmasına rağmen hala çalıştığını belirterek, doğal yoğurt ve süt ürünlerine olan talebin arttığını ifade etti. Azak, kendi ürettiği yoğurdun kilosunu 60 liradan satıyor.

Emine Azak, sadece yoğurt değil, aynı zamanda doğal peynir ve tereyağı gibi süt ürünlerini de üretip satıyor, böylece yöresel lezzetlerin devamlılığını sağlıyor.

Kendimi bildim bileli çalışıyorum diye belirten Azak; "Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Evlendim yine pazarlarda sebze ve meyve satıyorduk. Daha sonra bu işi bırakınca tekrar yoğurt ve peynir yapmaya başladım. Bütün hafta manda ve keçilerden aldığımız sütleri emek harcayarak peynir ve yoğurt haline getiriyoruz. Sonrasında her salı günü pazara getirip satıyoruz. Yoğurt ve peyniri elde etmesi çok emek isteyen bir iştir. Pazarda uzun yıllardır yaptığımız için müşterilerimiz gelip bizden alıyor. Önceden 20 kiloya kadar yoğurt satabiliyordum. Ama şimdi akşama kadar beklesek de bu kadar satılmıyor. Yaşım gereği ben de yoruldum artık. Belirli bir yaşı geçince pazarlardaki sesi kafanız kalmıyor." ifadelerini kullandı.

100 Bin Liranın Yeni Getirisi Dudak Uçuklatıyor 100 Bin Liranın Yeni Getirisi Dudak Uçuklatıyor

Haber/ Ali Rıza Cesur