Isparta'da faaliyet gösteren bir şarküteri firmasında çalışan Sedat Ö., yumurta fiyatlarının boyutlarına göre 100 ila 110 lira arasında satıldığını açıkladı. Sedat Ö., kendi dükkanlarında ise yumurtaların 87,5 liradan satıldığını ifade etti.

Yumurta fiyatlarındaki bu yükselişi açıklayan Sedat Ö., "Her hafta pazartesi günleri yapılan yumurta borsasında, piyasada fiyatlar belirleniyor. Arz talep durumuna göre Isparta'da fiyatlar artıyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Isparta'da doğal organik olarak gezen tavuk yumurtaları olarak bilinen yumurtların fiyatlarını da açıklayan  Sedat Ö., "Bizde bulunmuyor. Fakat bu yumurtaların 30 tanesi 140 liradan satılıyor. Tüketiciler, bu ürünü doğal ve sağlıklı bir alternatif olarak tercih ediyorlar. Isparta'da pek çok düükkanda bulunuyor. İsteyen vatandaşlar köyde kendileri yetiştiren çiftçilerin pazarda getirdiklerinden alıyor. Bunun sebebi doğal organik ve lezzet farkından dolayıdır." dedi.

Türkiye, İsrail ile tüm ticaretini durdurdu iddiası gündemi sarsıyor Türkiye, İsrail ile tüm ticaretini durdurdu iddiası gündemi sarsıyor

Haber/ Nadir Öngören