Bilindiği üzere 2018 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından gençlerin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması için kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek amacıyla ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde farkındalık ve önleme çalışmaları yürütülüyor.

Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürlüğü’nde İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu toplandı.  Toplantıda bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi ve Ülkemiz ve İlimizde gerçekleşen intihar olayları istatistiklerini içeren bir sunum gerçekleştirildi.

İlimizdeki intihar vakalarının ele alındığı toplantıda, intihar vakalarının sebepleri değerlendirilirken bu konuda alınan ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Isparta Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Nazif Aydın; Isparta’daki geçmiş yıllarda 60’lara ulaşan intihar vakalarının yarı yarıya azaldığını belirterek, Isparta’nın 2017-2018 yıllarında intihar olaylarında Türkiye’de ilk sırada geldiğine ancak son yıllarda intihar vakalarının düşmesiyle Isparta’nın intihar istatistiklerinde 19. Sıraya gerilediğini ifade etti.

 Toplantıda kurumların görüş ve önerileri alındı.

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Haber Merkezi