İçişleri Bakanlığı'ndan Ehliyet Yenileme Uyarısı: Eski Tip Ehliyetlerin Son Tarihi 31 Aralık 2024!

İçişleri Bakanlığı, ehliyeti olan vatandaşları ehliyet yenileme süresi konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresinin 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi. Bu değişiklikle birlikte, eski tip ehliyetlerin yenileme için son tarihi 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmış oldu.

Ehliyet sahipleri, belirtilen tarihe kadar ehliyetlerini yenilemezlerse, trafik uygulamalarında eski tip ehliyet kullandıkları tespit edildiğinde cezai işlemle karşılaşacaklar. Bu durumda, eski tip ehliyetiyle trafikte bulunanlar için 4 bin 64 lira ceza uygulanacak.

Ehliyet yenileme işlemi için randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi veya ALO 199 hattı kullanılabilecek. Gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlayan ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler, işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetle değiştirecek sürücüler toplamda 15 TL ödeme yapacaklar.

İnşaat Demirleri Yolu Kapattı Vatandaşlar Çözüm İstiyor İnşaat Demirleri Yolu Kapattı Vatandaşlar Çözüm İstiyor

Ehliyet sahiplerinin, kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, 1 adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve adli sicil belgesini (elektronik ortamda sistemden kontrol edilebilir veya e-Devlet üzerinden temin edilebilir) yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Ehliyet sahiplerinin bu uyarıyı dikkate almaları ve zamanında ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri önem taşıyor.