Isparta'da yaşayan Mustafa Ersan, gençlik yıllarında iş bulma umuduyla Burdur'a gitmiş. Burada bir akrabasının yanında bir lokantada çalışmaya başlayarak aşçılık becerilerini geliştirmiş. Usta aşçıların yönlendirmeleriyle yemek yapmanın inceliklerini öğrenmiş. Zamanla kendini bu alanda geliştirerek, rahmetli Şevket Demirel'in yanında aşçı olarak çalışmaya başlamış ve tam 40 yıl boyunca bu hizmeti sürdürmüş.

Mustafa Ersan, Şevket Demirel'in yanında çalışırken, Isparta'dan İstanbul'a özel olarak uçakla giderek, ünlü iş insanlarına Isparta helvasını tanıtmış. Bu sayede Sakıp Sabancı, Vehbi Koç gibi pek çok tanınmış iş insanı Isparta’ya özgü lezzetleri tattırmış. Hatta Vehbi Koç'un kızı olan iş insanı Suna Kıraç, Ersan'ın yaptığı börekleri çok beğenmiş ve onu İstanbul Taksim'de bulunan ünlü oteline götürmüş. Orada çalışan yabancı aşçılara geleneksel Türk böreği yapmayı öğretmiş. O günden sonra o otelde Ersan’ın öğrettiği şekilde börekler yapılıyor.

Mustafa Ersan, kariyerinin başlangıcından emekli olana kadar geçen süreci şu sözlerle anlatıyor: "Gençlik yıllarımda iş arayışıyla Burdur'a gitmiştim ve bir lokantada aşçılık yapmaya başladım. İlerleyen yıllarda aşçılık sanatını öğrenme fırsatı buldum. Ustalarımın öğrettikleriyle gelişim sağladım. Daha sonra Şevket Demirel'in yanında çalışma şansı buldum ve tam 40 yıl boyunca onun için yemekler hazırladım. Bu süre zarfında Isparta'dan İstanbul'a haftalık seyahatlerle geleneksel lezzetlerimizi tanıtarak birçok ünlü iş insanına ulaştık. Özellikle Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın beni İstanbul'da bulunan oteline götürmesi, unutamayacağım anılardan biridir." dedi.

Yıllarca Şevket Demirel'e yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan Mustafa Ersan, şuanda Isparta’da köydeki bağ evinde yaşıyor.

Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı

Haber/ Ali Rıza Cesur