Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ile Isparta Mimarlar Odası tarafından Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kapsamında hazırlanan “Isparta’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları” kitabı okuyucusuyla buluşuyor.

Isparta’nın Modern Mimarlık Mirasını ele alan kitapta, 1950’den 1980 yılına kadar Isparta merkezde yer alan farklı fonksiyonlara sahip çağdaş yapılar makale ve envanter olarak sunuluyor. Modern mimarinin Isparta’daki simgelerinin ele alındığı kitapta, “1950 Sonrası Isparta`nın Kooperatif Yapıları”, “1950 Sonrası Isparta Modernist Konut Mimarisi”, “Isparta’nın 1950-1980 Dönemi İdari Yapıları”, “Isparta`nın Çağdaş Ticari Yapıları”, “Isparta`nın 1950-1980 Sağlık Yapıları”, “Isparta Modern Mimarlık Dönemi (1950-1980) Eğitim Yapıları”, “Isparta`nın 1950 Sonrası Sanayi Yapıları”, “Isparta Kentinde 1950-1980’ler Modernizminin Mimari İmajları: Sosyo-Kültürel Yapılar”, “1950 Sonrası Isparta Konaklama Yapıları”, “1960`lı Yıllarda lsparta`nın Çağdaş Dini Yapıları”, “Isparta`nın Çağdaş Yapılarında Strüktür ve Malzeme”, “ Isparta`nın Modern ve Çağdaş Yapılarında Detaylar” başlıkları ile hazırlanmış bölümler yer alıyor.  

Kentlerin mimari kimliğini oluşturan ve bulundukları dönemin temsilcileri olan bu yapıların tescil sorunlarına dikkati çeken Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seda Şimşek, bu yapıların korunabilmesi ve dönemin fiziksel sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Isparta’nın çağdaş yapılarının belgelenmesi ve aktarılması üzerinde durduklarını belirtti. Doç. Dr. Şimşek ayrıca çalışmada emeği geçen, gönüllü olarak sürece dâhil olan, arşivlerinden yararlandıkları herkese, yapı sahipleri ve kullanıcılarına teşekkürlerini iletti.

Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu

“Isparta’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları” Kitabının editörlüğünü; Doç. Dr. Seda Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Betül Gökarslan, Mimar Şule Çelik ve Prof. Dr. Sıdıka Çetin üstlendi.  Kitapta, farklı üniversitelerde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Çelebi Gürkan, Doç. Dr. Elif Çelebi Karakök, Dr. Öğr. Üyesi Hilal Tuncer Pürselim, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Sümer Haydaraslan, Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz, Gizem Güvlü Erhan, Gamze Akyol da çalışmaları ile yer aldı.