Sütçüler ilçesi ile Kasımlar Yolu üzerinde bulunan ve ilçe merkezine 55 km mesafede olan Darıbükü köyü, doğanın nimetleri ile ödüllendirdiği ender şanslı iken sonradan kurulacak HES ile tüm anıları ve güzellikleri ile suya gömüleceğini kim bilebilirdi?

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde, Yukarı Köprüçay Havzası’nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES projesinin sularına gömülen Darıbükü köyünde köy sakinlerinin evleri, bahçeleri ve yaşam alanları da tüm anılar ve hayallerle birlikte barajın sularına gömüldü.

ESKİ EVLER SEYİRLİK GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR

Isparta'da nöbetçi eczaneler (30 Nisan salı) Isparta'da nöbetçi eczaneler (30 Nisan salı)

Coğrafyaya uygun inşa edilen yeni evlerine kavuşan köylülerin geride bıraktığı eski evler ise seyirlik bir görüntü oluşturmuş durumda.

Isparta- Sütçüler Dereyolu 105. Km’de bulunan İncedere Köyü- Kocaosmanlar mahallesi yolundan vadiye bakış yapılabiliyor.

Bölgedeki tota yaylasına ulaşırken kullanılan yol üzerinde yılkı atları görülebiliyor.

TURİZME AÇILDI

Isparta-Sütçüler Dereyolu'nun 105. kilometresinde bulunan İncedere köyü- Kocaosmanlar Mahallesi yolundan vadiye bakış yapılabiliyor. Yaylaya ulaşırken kullanılan yol üzerinde ise yılkı atlarını görme fırsatı da bulunuyor. Sütçüler'in zengin coğrafyasında endemik bitki gözlemciliği, foto safari, trekking, oryantiring, dağcılık, cip safari, su sporları, yayla, kamp ve karavan turizmi yapılabiliyor. / Muhammet Ölmez