Mart 2023'te kira yardımları ücretlerini artıran bakanlık, 2024 yılı için kira desteklerini açıkladı. İşte, il il 2024 kentsel dönüşüm kira destek ücretleri...

Kira Destekleri Arttı: İşte İl İl Detaylar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımlarında güncelleme yaptı. Mart 2023'te artırılan kira yardımları, il il belirlenen ücretlerle vatandaşlara sunulacak. İşte, detaylar:

  • Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da kira destekleri 2.500 liradan 3.750 liraya çıkarıldı.

  • Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat ve Zonguldak'ta kira destekleri ise 2.000 liradan 3.000 liraya çıkarıldı.

Kira Desteği Süresi ve Ayrıcalıklar

Riskli ve rezerv yapı alanlarında 48 aya kadar kira yardımı verilebilecekken, riskli yapılarda ise bu süre 18 aya kadar çıkabilecek. Kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine bir defaya mahsus ödeme yapılacak.

Özel Destekler: İstanbul'a Özel Fiyatlar

Isparta'da Korkutan Olay 4 Yaşındaki Çocuk Tiner İçti Isparta'da Korkutan Olay 4 Yaşındaki Çocuk Tiner İçti

İstanbul'daki kiracılar 11 bin lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'deki kiracılar 9 bin lira, diğer büyükşehirlerdeki kiracılar 7 bin 500 lira ve diğer şehirlerdeki kiracılar ise 6 bin lira destek alacaklar. Sınırlı ayni hak sahipleri için ise İstanbul'da 27 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 22 bin 500 lira, diğer büyükşehirlerde 18 bin 750 lira ve diğer şehirlerde 15 bin lira mali destek öngörülmüştür

Habe Merkezi