Isparta’ya özgü aromatik kahveler çeşitler günden güne tanınırlığının artmasıyla birlikte kahve tüketenlerin ilgisini çekiyor. Kentte lavanta ve gül tarlalarından yetişen ürünler kahveye aroma olarak eklendikten sonra Isparta’ya özel bir kahve türü ortaya çıkıyor.

Isparta’da kahve satışı yapan esnaflar ise, vatandaşların taze kahve deneyimi için hazır kahveleri tercih etmeyerek, esnaflardan taze çekilmiş kahve alışverişi yapmaya yöneldiğini vurguluyor. Isparta'ya özgü aromalar, vatandaşlar arasında yavaş yavaş tanınmaya başlıyor.

Isparta’da kahve satışı yapan kent esnafları, son dönemde özellikle hazır kahvelere olan talebin azaldığını ve tüketicilerin daha özgün ve taze bir kahve deneyimi için yerel esnaflara yönelmeye başladığını belirtiyor. Bu durum, dükkanlarda çekilen kahveye olan ilginin arttığının gösteriyor.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Lavanta ve gül aromaları, kahve tutkunlarının ilgisini çekerek, internet üzerinde paylaşılan görseller ve yorumlar aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşıyor. Bu da Isparta’nın tanıtımı ve ekonomisine olumlu bir katkı sağlayacağı yönünde umutlandırıyor. /ÖZGE KILINÇ