Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla: Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

Bu özel gün, engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumun engelli bireylerle daha anlayışlı ve kucaklayıcı bir yaklaşım benimsemesine katkı sağlamak amacıyla önemlidir.

Engelli bireylerimiz, toplumumuzun vazgeçilmez birer parçasıdır ve her biri kendi benzersiz yetenekleriyle bizlere değer katmaktadır.

3 Aralık gününün, engelli kardeşlerimizin sorunlarına yönelik farkındalık oluşması ve daha mutlu yaşayabilmeleri adına bir fırsat olmasını temenni ediyorum.

Engellilik sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, her zaman desteklenmesi gereken bir durumdur. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin daha mutlu bir yaşam sürmelerine destek olmak için çaba göstermeliyiz.

Engelli kardeşlerimizin mutluluğu için attığımız her bir adım, hayatlarını kolaylaştırmak, desteklemek bizlerin sosyal sorumluluğudur.

Engelli bireylerimizin ihtiyaçlarına saygı göstermek, onlara eşit fırsatlar sunmak ve toplum içinde tam anlamıyla yer almalarına destek olmak, sadece insan haklarına saygı göstermekle kalmaz, aynı zamanda toplumumuzu daha zengin ve çeşitli kılar.

Şahsım ve Isparta Belediyesi olarak bizlerde engelli bireylerimizle empati kurarak, onların yaşadığı zorlukları anlamaya çalışarak, Isparta’mızı engelli kardeşlerimizin, engellerinin kaldırıldığı bir şehir haline getirmek amacıyla bugüne kadar çalışmalarımızı sürdürdük, kardeşlerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla önemli adımlar attık, engelli vatandaşlarımızın herhangi bir eksiklik hissine kapılmalarına müsaade etmeden, sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayreti içerisinde olduk.

Göreve geldiğimizde ilk olarak engellilerimize yönelik, Engelli Koordinasyon Merkezimizi kurduk.

Engellilerimize yönelik şehrimizde;

Engelli yollarını ve rampaları standartlara uygun olarak yeniledik. Engelli nakil aracımızla her bir engelli kardeşimizin istedikleri hastanelere ve ihtiyaç duydukları bölgelere nakillerini sağlıyoruz. 

Şehrimizdeki umuma açık tuvaletlerimizi engellilerimizin kullanımına uygun hale getirdik.

Engelli kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda evlerinin giriş-çıkışlarını, evlerinin önlerinde düzenlemeler yaparak engelleri ortadan kaldırdık.

Engellilerimizin ihtiyaçlarına yönelik tespitlerde bulunduk, engellilerimizin ihtiyaç duydukları akülü ve manuel tekerlekli engelli aracı, konuşan tansiyon aleti, konuşan saat, konuşan ısı ölçer, beyaz baston, engelli satranç takımlarını ve buna benzer her türlü ihtiyaç duyulan materyalleri temin ederek kendilerine ulaştırdık.

Yine son olarak hazırladığımız proje ile Isparta’mızda Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezini hayata geçiriyoruz. Gökçay bölgesinde 8500 metrekarelik merkezimizin inşaatına hızla devam ediyoruz.

Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı

Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezimiz, 12 adet Atölye ile 20 adet Toplu ve Bireysel Eğitim Odaları, Aile Danışmanlığı Birimleri, 0-7 Yaş Eğitim Birimleri, Hidroterapi Havuzları, Kapalı Spor ve Fitness Salonları gibi çok sayıda özelliği bünyesinde barındırıyor. Merkezimizin 2.500 metrekarelik Park ve Bahçe Alanında ise Hortikültürel (Tarımla Terapi) Alanı, Engelli Çocuk Parkı ve Basketbol Sahası bulunuyor.

Unutulmamalıdır ki, engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda neleri başarabileceklerini görüyor ve bugüne kadar önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizi de bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

İnanıyorum ki, toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artırılması, yardımlaşma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin hayat standartları daha da yükselecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir engelin seçim olmadığını, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm hemşehrilerimi engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye davet ediyorum. Başta ilimizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, tüm engelli bireylerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.