Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam Farkındalık Zirvesi'nde sergilenen yerli ve milli araç TOGG'a, engelli vatandaşlardan büyük ilgi geldi. Gaz ve fren pedalı yerine el ile kullanılabilen mekanizma içeren dizaynıyla öne çıkan TOGG, engelli vatandaşların kullanımına uygun bir yapıya sahip.

ENGELSİZ TOGG TANITILDI

,OGG'un engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanan ve kullanımı kolaylaştıran dizaynı, zirve katılımcıları ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Firma yetkilisi Mehmet Rıza Altındağ, TOGG'un ulusal mevzuatlar kapsamında engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla el freni ve gaz uygulamasını entegre ettiğini belirterek “Vatandaşların ve engelli yakınlarının oldukça ilgi gösterdiği etkinlikte, en çok dikkati ise ’engelsiz’ TOGG çekti. Vatandaşlar, TOGG’a oldukça ilgi gösterdi. Yapılan dizayn, her engelli vatandaşın kullanımı için farklılık gösteriyor gösteriyor. Firma yetkilisi Mehmet Rıza Altındağ, "Ulusal mevzuatlar kapsamında, engelli bireylerin yaşamını daha ne kadar kolaylaştırırız düşündük yerli ve milli olan TOGG’a el freni ve gaz uygulamasını entegre ettik. 4 araca entegre ettik. İnsanların ihtiyaçları oldukça ve daha fazla gereksinim ortaya çıktıkça, araca aparatlar eklentiler yapmaya devam ediyoruz. Aracın ergonomisi bu tarz uygulamalar yapmaya çok müsait. Bir tanesini TOGG fabrikası içinde yaptık. Talep geldikçe yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başdeğirmen: Şehrimizi geliştirecek tüm çalışmalarda ITSO’nun yanındayız Başdeğirmen: Şehrimizi geliştirecek tüm çalışmalarda ITSO’nun yanındayız