Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Haritaları Seviyorum isimli sosyal medya hesabı Türkiye’nin 81 ilinin benzediği Avrupa şehirlerini yapay zeka ile tespit etti. Harita üzerine her şehrin üzerine benzediği Avrupa şehrinin adı yazıldı. Yapay zeka, Isparta’yı da İrlanda’nın sevilen bir şehri olan Killarney ile benzetti.

Killarney, İrlanda'nın güneybatısındaki Kerry ilçesinde bir kasabadır. Kasaba, Killarney Milli Parkı'nın bir parçası olan Lough Leane'nin kuzeydoğu kıyısında yer alır ve St Mary Katedrali'ne, Ross Kalesi'ne, Muckross Evi ve Manastırı'na , Killarney Gölleri'ne , MacGillycuddy's Reeks'e, Purple Mountain'a, Mangerton Dağı'na , Paps Dağı'na ev sahipliği yapar. Dunloe Geçidi ve Torc Şelalesi. Doğal mirası, tarihi ve Ring of Kerry'deki konumu Killarney'i popüler bir turizm merkezi haline getiriyor.

Kasabanın nüfusu 2022 sayımına göre 14.412 olup ilçenin ikinci büyük nüfusudur. Killarney, 2007 yılında Çevre Bakanlığı ve Kuzey İrlanda Konfor Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen sınır ötesi bir yarışmada En İyi Korunan Kasaba ödülünü kazandı. 2011 yılında Irish Business Against Litter tarafından İrlanda'nın en düzenli kasabası ve ülkenin en temiz kasabası seçildi.

Yapay zekanın bu tür benzerlikleri tespit etme yeteneği, sosyal medya üzerinde kullanıcıların ilgisini çekiyor ve farklı bölgeler arasındaki kültürel, tarihsel ve coğrafi bağlantıları keşfetmelerine olanak tanıyor.

Özge Çelik