“Uygulamalı Eğitimde Model Üniversite” mottosuyla başarı ivmesini her yıl artıran Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi % 99.78’lik doluluk oranıyla ön plana çıkarken; yüksek puana sahip öğrencilerin tercih ettiği Üniversite olarak da üst sıralarda yerini almayı başardı.

 “Türkiye’de Lider, Dünyada Saygın Bir Fakülte” vizyonuyla eğitim öğretime başarılı bir şekilde devam eden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi, liderliğini Türkiye genelindeki Orman Fakülteleri içerisinde en yüksek puanla öğrenci alarak bu yılda sürdürmeyi başardı.

Altında Bu Hafta Son Durum Altında Bu Hafta Son Durum

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alkan bu konuya ilişkin açıklamasında; “ÖSYM tarafından açıklanan 2023 yılı YKS sonuçlarına göre Ülkemizdeki 12 Orman Mühendisliği Bölümüne 525 ve 10 Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümüne ise 311 öğrenci yerleşmiştir. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi ailesi olarak müstakbel meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor; onları sevgiyle kucaklıyoruz. Orman Fakültelerince talep edilen kontenjanların YÖK tarafından arttırılmasına rağmen, tamamen dolması ve bölümlerin tercih puanlarındaki belirgin artış mesleğimize olan teveccühün artmasına işaret etmesi bakımından önemli ve sevindiricidir. Ayrıca en yüksek puanlı öğrencilerin bizim fakültemizi tercih etmesi sevincimizi daha da arttırmaktadır. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak katılımcı bir yönetim anlayışı ile ormancılık eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çabalarımız artarak devam etmektedir. Ormancılığımız açısından önemli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulumuzun önerisi ve Rektörlüğümüzün teşvikleriyle uygulamaya koyduğumuz İşletmede Mesleki Eğitim Modeli (7+1), Orman Genel Müdürlüğü ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nün de katkılarıyla Türkiye Ormancılık Eğitim-Öğretimi için model olabilecek bir düzeye gelmiştir. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından ilan edilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü tüm Orman Fakülteleri arasında en yüksek puanlı öğrenci alarak 1. Sırada yer almıştır. Fakültemizi başarısından dolayı kutluyorum” açıklamasında bulundu.