ISVAK’TA PANEL…( 5 )  
 
ISPARTA GÜLCÜLÜĞÜ NEREYE GİDİYOR?...
          
         BAKA KOORDİNATÖRÜ ALİ GALİP BİLGİLİ’NİN SUNUMU :
         -------------------------------------------------------------------------------------
 
GÜL VADİSİ PROJESİ, BAKANLIKÇA ONAYLANDI. İMARLA İLGİLİ GEREKLİ İZİNLERİN ALINMASI DURUMUNDA, SDÜ İLE SÖZLEŞME İMZALANARAK, İKİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK…
AR-GE, YENİ PAZARLARA GİRİŞ VE MARKALAŞMA İLE İLGİLİ YATIRIM YAPMAKTAN ÇEKİNEN İŞLETMELER, YOK OLAN HALICILIK VE CAN ÇEKİŞEN DERİCİLİĞİN AKIBETİNE UĞRAYABİLİR…
ISPARTA YAĞ GÜLÜ, SÜS BİTKİSİ DEĞİLDİR!!! ISPARTA YAĞ GÜLÜ; SANAYİ BİTKİSİDİR.GÜL ÜRETİCİSİ, DEVLETİN DAHA FAZLA DESTEĞİNE MUHTAÇ !!!
  
                                                             Zeki TARHAN – ANKARA
                                                            -------------------------------------
 
                     Panelin üçüncü konuşmasını BAKA Koordinatörü Ali Galip BİLGİLİ yapıyordu…BİLGİLİ; 2010 ve 2011 yılı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunup,sözleşme imzalanan kamu/kobi projeleri ile ilgili bilgileri verdikten sonra, BAKA’nın hazırladığı GÜL SEKTÖRÜ RAPORU’ndan söz etti ve KOZMATİK VADİSİ’nin,Isparta için vizyon projesi olarak düşünülebileceği vurgusunu yaptı…
 
                    BİLGİLİ,kesin bir dille ve altını çizerek bakın ne diyordu: “…AR-GE, yeni pazarlara giriş ve markalaşma ile ilgili yatırım yapmaktan çekinen işletmeler,maalesef yok olan halıcılığımız ve can çekişen dericilik sektörünün akıbetine uğrayabilir…”
 
                   İşte bu söyleminin altını kalın çizgilerle çizen BİLGİLİ, yapılması gerekeni de bakın nasıl dillendiriyordu: “…Gül sektörü,bir yandan gerek organik tarıma yönelerek,gerekse iyi tarım uygulamaları ile, GÜL ile ilgili bitkisel üretim kapasitesini artırırken, öte yandan KOZMETİK SEKTÖRÜ’ne önem vererek,katma değeri yüksek ve Avrupa standartlarında hijyenik ürünler imal etmelidir.”
 
                                                            ***
 
                 Isparta,yakın gelecekte vizyon projelere de adaydı mutlaka…Örneğin; Gül Vadisi ile yetinilmeyecekti…Gül Vadisinin yanında bir KOZMETİK VADİSİ,niçin olmasındı?!!! Nitelikli eleman yetiştirecek Enstitüler,Ürün Geliştirme çalışmaları yapacak ARAŞTIRMA MERKEZLERİ, kalite kontrolün yapılabileceği LABORATUVARLAR ve Özel Sektöre ait üretim merkezlerinin bulunduğu bir KOZMETİK VADİSİ!!!
               Gül Vadisinin hemen ardından iki yıl sonra, Kozmetik Vadisinin de temelleri çoktan atılmış olabilirdi…Evet,niçin olmasın dı?!!!
 
                                                              ***
 
                Bugün Türkiye; bitkisel üretimde,Avrupa’da birinci olmasına rağmen,Tarım Ticareti konusunda,küçücük bir Hollanda’nın gerisindeydi.
                Öncelikle yapmamız gereken şey; Isparta Yağ Gülü’nün süs bitkisi değil, sanayi bitkisi olduğunu Merkezi Otoriteye kabul ettirmemizdir. ITSO,hemen kolları sıvamalı, milletvekillerimizin koluna girmeli,Demokratik Baskı Gurupları oluşturup,kocaman bir ISPARTA LOBİSİ ile,Merkezi Otorite ikna edilmelidir.Bu iknanın semeresi,Isparta Gülünün kurtuluşunun kapısının aralanması anlamına gelmektedir…
 
                                                                                  DEVAM EDECEK…