Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı

Fuarın açılş konuşmasını yapan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar gülsuyu ve gülyağının coğrafi işaretlerinin Isparta için tescil ettirildiğini belirtti.

Başkan adar konuşmasına şu şekilde devam etti; 'Isparta’nın tarımsal üretimde geldiği seviyeye markalaşma ve katma değerli üretimde de gelmesi için özel çaba sarfediyoruz. Bu alandaki girişimlere destek oluyoruz.Borsa olarak dünyada 200 milyar dolarlık hacme ulaşancoğrafi işaretli ürün pazarından pay almak için  çalışmalarımıza hız verdik.İlimizin sembolü; gülden elde edilen en büyük katma değer olan gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘’Isparta Gülyağı’’ adı ile coğrafi işaret tescili aldık.

Hemen ardında da söz verdiğimiz üzere ‘Isparta Gül Suyu’ coğrafi işaret tescilini de geçtiğimiz günlerde alarak ilimize kazandırdık.Bu çalışmalar ürünlerimizin kalitesinin tescil edilmesi ve marka değerinin zarar görmesine engel olunması açısından büyük önem arz etmektedir.Bu kapsamda üreticilere ‘Isparta Gülyağı’ ve ‘Isparta Gül Suyu’ coğrafi işaretlerini kullanarak değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz dedi