Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

ITSO’NUN ZAM YAPILDI AÇIKLAMASI

Isparta Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı’dan geçitğimiz gün yapılan bir açıklamada bazı ekmeklerin satış fiyatlarının zamlı yapılacağı belirtilmişti. ITSO, açıklamasında Ramazan pidesinin de fiyatının belirlendiğini ve bu sene 270 gram pidenin 5 liradan satışa sunulacağını kamuoyu ile paylaşmıştı.

YENİ TARİFE YOK

Isparta Esnaf Odaları Birliği’nden yapılan açıklamada ise ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zamlara ilişkin yeni bir tarife olmadığı belirtildi.

FİYAT TARİFESİ MESLEK ODALARININ SORUMLULUĞUNDA

Esnaf odaları açıklamasında, artan maliyetler sonucu ekmek ve Ramazan pidesi  fiyatlarına zam yapıldığı hem basında hem de kamuoyunda yer almış olup, yeni fiyatların 12 Mart Cumartesi gününden itibaren  geçerli olduğuna ilişkin gelişme yaşandığı, ancak fiyat tarife taleplerinin alınması ve yeni fiyat tarifesi verilmesinden meslek odalarının sorumlu olduğuna yer verildi.

MESLEK ODALARININ ALDIĞI BİR KARAR  YOK

Son ekmek fiyat tarifeleriyle ilgili meslek odalarının aldığı bir kararın olmadığının altı çizilen açıklamada, “Birliğimiz tarafından ekmek ve pide fiyat güncellemesine ilişkin  verilmiş yeni bir tarife olmayıp eski tarife geçerlidir.  Birliğimiz bünyesindeki ilgili odamıza bağlı  fırıncı esnafımızdan yeni tarife talebi alınmıştır. Ancak yeni tarife güncellemesine ilişkin, önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmayla bu konu şekillenecektir” denildi.

ZAMMIN ESNAF ODALARI TARAFNIDAN YAPILDIĞI ALGISI OLUŞTURULUYOR

Ekmek ve pide fiyat zammıyla ilgili ortada bir bilgi kirliliği olduğuna değinilen açıklamada, ITSO tarafından açıklanan zammın Esnaf Odaları Birliği tarafından verilmiş algısı oluşturma çabalarının olduğu, bu nedenle açıklamanın yapılmasının zaruri olduğu söylenen açıklamada, “Esnaf Odaları Birliği, fiyat tarifelerini belirlerken her zaman hem esnafı hem de vatandaşı düşünerek dengeli yol izlemiş olup, bundan böyle de bu dengeyi  korumaya devam edecektir” şeklinde bilgi verildi.