Tarım ve Orman Bakanlığı internet sitesinden tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi, uygulanması ve yaygınlaştırılması amacı güden projesini duyurdu.  

"Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı" adı verilen projenin eğitim çalışması Gönen ilçesinde Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor. 

Projede görevlendirilen mühendisler tarafından Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatif Ortağı kadınlarımızla gerçekleştirildi. Proje doğrultusunda tel direk ve fidan dikimi de gerçekleştirildi.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü tarafından "Isparta Bölgesi'nde Ahududu ve Böğürtlen Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" 2023 yılı yatırım programına alındı.

Projenin tamamı kadınlardan oluşuyor

Projeden Isparta iline bağlı Gönen ilçesinde, ortaklarının tamamı kadınlardan oluşan S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde yer alan kadınlar faydalanacak. Projenin diğer kadınlara da örnek olması hedefleniyor.

Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada

Proje kapsamında böğürtlen ve ahududu yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, bu bitkilerin yetiştiriciliği konusundaki teknik bilgilerin ve yeniliklerin kadın çiftçilere aktarılması amaçlanıyor. Ayrıca eğitim çalışması sonunda yapılacak teknik gezilerle kadınların üretim faaliyetlerini yerinde görmeleri de sağlanacak.

Proje kapsamında ilgili kooperatif adına kurulan 2 bin m2'lik alandaki telli terbiye sisteminde ahududu böğürtlen yetiştiriciliği yapılacak.

Elde edilecek ürünler kadın kooperatifinde değerlendirilecek ve kooperatiflere gül ürünlerinin yanı sıra alternatif bir ürünle katkı sağlanmış olacak.

Projeye, her türlü teknik desteğin Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verileceği açıklandı.