Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Dün sabah Isparta Valiliği’nde kadınları konuk eden Vali Baruş öğleden sonra ise IYAŞ Alışveriş Merkezinde kermes açılışı gerçekleştirdi. Isparta’da faaliyet gösteren kadın kooperatifi üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konuk evi sakinleri ile Isparta Belediyesi Geri Dönüşüm Atölyesi kursiyerleri tarafından ortaklaşa düzenlendiği kermeste Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencileri de müzik dinletisi sergiledi.

Kermesin açılışında bir konuşma yapan Vali Baruş “Türk toplumunun birlik halinde bulunmasında çok büyük emeği olan Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında inkar edilemez çabaları olan tüm kadınlarımızın kadınlar gününü bir kez daha tebrik ediyorum. Dünya kadınlar sayesinde var. Dünya kadınlar olmasaydı gerçekten yaşanması zor bir mekan haline gelirdi. Her duygunun güzelliği, her zarafetin estetiği kadınlarda gizli ve bunun için hayat arkadaşımız olan, annemiz olan kardeşimiz olan ve toplum içerisinde gerçekten bizim başı dik şekilde durmamızı sağlayan tüm kadınlarımıza saygı gösterelim. Onların değerini bilelim ve kesinlikle ve kesinlikle kadınlara karşı şiddet olaylarında tavrımızı ortaya koyalım. Ve bunu yapan bu aciz insanlar için gerekenin yapılmasını sağlayalım” dedi.

Vali Baruş, kermes stantlarını gezerek kadınların ürettiği ürünler hakkında kendilerinden bilgi aldı, kadınlara çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ardından en çok kadın istihdamı sağlayan işletmelerden biri olan KİMO Tekstil fabrikasını ziyaret eden Vali Baruş, kadınlar gününü çalışanlarla pasta keserek kutladı. 265 kadın çalışanı bulunan fabrikada kadınlara hitap eden Vali Baruş kadınlar gününü tebrik ederek çalışanlara çiçek takdim etti.

Burada yaptığı konuşmada Vali Baruş “Bizim için önemli bir işletme burası çünkü kadınların hep birlikte omuz omuza verdiği ve birbirlerine destek olduğu bir işletme burası. Bu da sizin güçlenmenize vesile oluyor. Hayata daha güvenli bir şekilde bakmanıza vesile oluyor. Aile bizim için çok çok önemli. Lütfen ailelere kadınlar olarak sahip çıkalım. Yani aileleri dağıtmayalım. Ortada çocuklar kalmasın ve Türk toplumunun huzuru bozulmasın, milletimiz güçlü olsun. Milletimizin güçlü olmasının yolu aileden geçiyor. Sizlerin de burada verdiğiniz emekler hiçbir zaman boşa gitmeyecektir, bundan emin olun, çünkü burası belirli kurallara da riayet eden bir işletme. Dolayısıyla çalışanla işveren arasındaki ilişkileri sağlıklı bir şekilde götürebilen bir işletme. Burada çalıştığınız için umarım şanslısınızdır, mutlusunuzdur sizlere en derin sevgi ve hürmetlerimizi sunuyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi.

Haber Merkezi