Günümüzden birkaç yıl önce kalenin güney batısında bir çarşı yapısı bulunmaktaydı. Ancak mevcut çarşı, meydanı daha tanımlı hale getirse de hem fiziksel olarak yetersiz kalmakta hem de görsel kalite açısından kale ve meydanı olumsuz etkilemekte idi.

Bu sebeple hem ticari yönden hem de kent estetiği açısından günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek, Cami Mahallesi 5 ada 22 parsel üzerinde bodrum katında 78 araç kapasiteli kapalı otopark, zemin katında 32 adet işyeri düşünülmüş olup 2017 yılında projelendirilmiştir. 
Yapılan projede düşünülen kapalı otopark ile kent meydanındaki taşıt kirliliğinin önüne geçerken tarihi kalenin ön plana çıkması planlanmıştır. Zemin katında yapılacak dükkanlar ile de ilçemizdeki ticari faaliyetlerin artmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca yapılacak dükkanlar, turizm açısından önemli ana ulaşım güzergahı üzerinde bulunması sebebiyle yerli ve yabancı turistler içinde uğrak noktası olacaktır. Şüphesiz bu durum bölgede ticari faaliyet gösterecek vatandaşlarımız için gelir kapısı olacak, istihdam ve ekonomi yönünden ilçemizi güçlendirecektir.


Bu sebeplerle söz konusu taşınmaz üzerinde 2018-2019 Yıllarında yapımına başlanmış olup inşai faaliyetler için 25 Ocak 2023 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olup ihale 40 Milyon 500 bin bedel ile Emre ÖZTÜRK’de (Atölye Yapı)  kalmıştır. 15 Şubat 2023 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış olup; En geç 01.03.2023 inşaat başlanıp 31.12.2023 tarihine kadar anahtar teslimi bitirilerek teslim edilecektir.

Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu


Taşınmaz 2.739,01 m² yüzölçümlü olup; toplamda 1.136 m² 32 adet dükkan yapılacaktır.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ihalesi yapılan ve inşaatına başlanacak olan altı otopark ve üstü çarşı iş merkezinin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diledi. 
(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)