Kaligrafi Sanatçısı Dr. İbrahim Kuş,Ankara Sosyal Bilimler üniversitesi ASBÜ Hazine Müzesi'nde, 7-11 Kasım 2022 tarihlerinde sergilediği "Hattın Karesi: Ma'kıli “ adlı ilk kişisel sergisinin ardından, “TYPOCITY” adlı  ikinci kişisel sergisini 22 Eylül 2023 tarihinde, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında bulunan , Isparta Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı.

Dr. İbrahim Kuş, TYPOCITY adlı II. Kişisel Sergisindeki eserler hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “TYPOCITY, tipografi ve resim sanatının dijital ortamda birleşiminden oluşturulmuş bir sergidir. Yağlı boya, pastel, suluboya gibi birçok resim tekniği, bilgisayar ortamında bu teknikleri simüle edebilen fırçalarla oluşturulmuştur. Dünyanın en çok tanınan 20 şehri seçilmiş, bu şehirlerin isimlerinin İngilizce yazımları baz alınarak üretilmiştir. Resimler, bu isimler içerisinde birleştirilmiştir. Bir tuval üzerinde yapılmış resmin tüm özellikleri dijital boyama sayesinde her bir esere aktarılmıştır.  Eserlerde kullanılan yazı tasarımlarındaki harflerin boşlukları kaldırılmış, harfler mümkün olduğunca birbirine yaklaştırılmıştır. İlk bakışta her ne kadar zor okunuyor gibi görünse de yazı içerisindeki şehri tanımlayan görsel öge, okumayı kolaylaştırmaktadır. Birbirinden farklı gibi görünen iki sanat disiplini olan yazı ve resim sanatı, bu sergiyle birlikte kullanılarak aslında her ikisinin de birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu göstermektedir.”

 Ziyaretçilerin büyük ilgi ve beğenisini gören, dünyanın 20 ayrı şehrini ve bu şehirlerin öne çıkan güzelliklerini içeren birbirinden güzel 20 eserin bulunduğu sergi 22-29 Eylül tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.

DR. İBRAHİM KUŞ

1977 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eğirdir’de tamamladı. 1999 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünü bitirdi. 2022 yılında “Dış Mekân Tasarımlarında Timur Dönemi Ma’kıli Yazılar: Bibi Hanım Cami” teziyle doktora eğitimini tamamladı. Yurtiçi ve Yurtdışındaki birçok şehirde hat ve kaligrafi konusunda konferans ve workshoplar yaptı. İlk kişisel sergisini 2022’de Ankara’da açtı. 20’den fazla ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı. Birçok sanat koleksiyonunda eserleri bulunan Sanatçı halen, akademik ve sanatsal çalışmalarına Süleyman Demirel Üniversitesi’nde devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. / Elif AKGÜL

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu