Kurdukları ‘Isparta Vefat ve Taziye’ sosyal medya hesabıyla Isparta’da vefat eden vatandaşların duyurusunu yapan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut isimli iki arkadaş, acılı ailelere yardımcı oluyor.

Isparta’da vefat duyularını sosyal medyaya taşıyan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, vefat eden kişinin hangi gün saat kaçta ve nerede defnedileceğini tüm kente duyuruyor. Erdoğan ayrıca il dışında olup da mezarlık ziyareti yapamayanlar için kabir başında dua okuyup, ücretsiz canlı yayın hizmeti sunuyor.

Halk Eğitim Merkezi’nde tanışan iki kafadar arkadaş, kurdukları Isparta Vefat ve Taziye Sayfası ile her gün binlerce kişiye şehirde vefat edenlerin duyurusunu ulaştırıyor. Isparta'da vefat duyularını sosyal medyaya taşıyan Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, vefat eden kişinin hangi gün saat kaçta ve nerede defnedileceğini tüm kente duyuruyor. Erdoğan ayrıca il dışında olup da mezarlık ziyareti yapamayanlar için kabir başında dua okuyup, ücretsiz canlı yayın hizmeti sunuyor.

Isparta’da yaşayan taksici Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut isimli iki arkadaş kentteki vefat edenleri duyurmak için 2 yıldır mücadele veriyor. Hüsnü Erdoğan, takipçilerinden gelen talepler üzerine her hafta mezarlıklara giderek, istenilen kabir başında canlı yayın yaparak dua ediyor. Erdoğan, ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet sayesinde özellikle şehir dışında yaşayıp de Isparta’daki yakınlarının mezarlarına gelemeyenlere büyük kolaylık sağlıyor.

Isparta Vefat ve Taziye Sayfasının yöneticileri Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, her gün Isparta’daki vefat ve taziyeleri duyuruyor, binlerce kişinin haber almasını sağlıyor.

1994 yılında vefat eden tanıdıklarını ve sanatçıları ajandaya yazarak bu işe başlayan Hüsnü Erdoğan;    2 Haziran 2020 yılında Adnan Armut ile gönüllü olarak kurduğu, şimdi binlerce takipçiye ulaşan Isparta Vefat ve Taziye Sayfası hakkında Demokrat Gazetesi Muhabiri Umut Demiral’a anlattı. 

Gönüllülük esasıyla bu işi yaptıklarını belirten Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, “Bu işe ilk başladığımızda yapmamızı istemeyenler oldu. Fakat kimseye aldırış etmeden bu işe devam ettik ve binlerce takipçiye ulaştık” dedi.

TÜRKİYE’ DE İLK

Bu hizmeti Türkiye’de ilk defa kendilerinin yaptıklarını belirten Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, “ Amaçlarının Isparta’nın cenaze hizmetlerinde adından iyi bahsedilmesi olduğunu” belirttiler.

ISPARTA VEFAT, ISPARTA’NIN SAYFASI

Amaçlarından da bahseden Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut, “Isparta halkına hizmet sunmayı ve vefat eden kişinin yakınlarına yardımcı olmayı istiyoruz. Çevre illere de yayılmak isteriz. Fakat önceliğimiz Ispartalılar” dediler. İki yardımsever arkadaş, “Isparta vefat, Isparta’nın sayfası, Isparta’yı seviyoruz. Çevre illerden cenaze işleri için teklifler aldık fakat gitmek istemedik” diye konuştular.

24 BİN 114 GERÇEK TAKİPÇİ

Hüsnü Erdoğan ve Adnan Armut: ‘Pandemide ve bayramda Isparta’daki mezarlıkları dolaştık. Canlı yayınlar yaparak sevdiklerinin ziyaretine gelemeyen insanların yaralarını sardık. Yaptığımız canlı yayınlar yüzbinlerce kişiye ulaştı. Çünür mezarlığında yaptığımız canlı yayınla ortalama 100 Bin kişiye ulaştık. Şimdi toplamda 24 Bin 114 gerçek takipçimiz var. Sayfamız aylık 1 milyon, günlük ise ortalama 4 bin kişiye ulaştı.

YURTDIŞINDAN TAKİPÇİLERİMİZ VAR

Sayfamız sayesinde, yakınlarının öldüğünü öğrenen takipçilerimiz var. Yurtdışında ve il dışında yaşayan, özel günlerde mezarlık ziyaretlerine gelemeyen takipçilerimiz için canlı yayınlar açarak Allah rızası için onların yaralarına merhem oluyoruz.

SOSYAL AĞ OLUŞTURDUK

Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Isparta merkezde ve çevre illerde sosyal ağ oluşturduk. Yakınlarının vefatlarının duyulması için bize bilgilerini ve fotoğraflarını gönderen, vefatının duyulmasını isteyen takipçilerimiz var” dediler.

Vefat eden vatandaşların evlerine taziye ziyaretlerinde bulunarak, yaralarını sarmak için gönüllü Kur’an’ı Kerim okuyan Armut ve Erdoğan önemli günlerde de vatandaşlara hizmet için faaliyetlerde bulunuyorlar.

Proje ve hedeflerinden de bahseden Adnan Armut kuracakları uygulama üzerinden, ‘Isparta ezan saatlerini ve vefat edenleri bildirim yoluyla takipçilerimize ulaştırmak istiyoruz’ dedi.

Hayata geçirmek istedikleri projelerinden bahseden Adnan Armut, ‘Isparta Vefat ve Taziye’ adı altında dernek kurarak bu işi resmiyete dökmek istediklerini belirtti. Proje ve ziyaretlerini dernek çatısı altında yapmak istediklerini ifade eden Armut “önceliğimiz dernek kurmak ve faaliyetlerimize dernek çatısı altında devam etmek. Dernek adı altında ziyaretlerimiz daha resmi olur ve projelerimizi hayata geçirmek daha kolaylaşır. Dernekleştikten sonra yapmak istediğimiz diğer projelerimizden birisi mobil taziye otobüsü kurmak ve vatandaşlarımız için güzel bir hizmete adım atmak.” Dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK OLSUN İSTİYORUZ

Kurucular, Birlik ve beraberlik için bu işi gönüllülük esasıyla yaptıklarını ve kesinlikle reklam almadıklarını belirttiler.

Teknik bir sorundan dolayı birkaç gün vefat ve taziye haberi paylaşamadıkları için binlerce telefon aldıklarını ve takipçilerini kendilerini merak ettiklerini söyleyen Erdoğan “Takipçilerimiz bizden haber alamadıkları için defalarca telefonla aradılar. Biz işte o zaman sayfamızın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anladık.” Dedi. (Umut Demiral)